αλλάζει-ο-καιρός-πού-θα-βρέξει-επικί-870219
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.08.2021 | 10:45

Αλλάζει ο καιρός: Πού θα βρέξει – Επικίνδυνη ενίσχυση ανέμων

Πολύ δύσκολη ημέρα αναμένεται να είναι η Παρασκευή καθώς αλλάζει το σκηνικό του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και με ενίσχυση των ανέμων (από 6 έως και 8 μποφόρ), κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει δυσκολίες στην κατάσβεση των πυρκαγιών και ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωση νέων φωτιών.

 Και αν κάποιοι αναμένουν τη σωτηρία από τις βροχές, αυτές προς το παρόν φαίνεται ότι θα περιοριστούν σε τοπικά ισχυρές καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη. Δεν αποκλείεται να σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις.
Όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/Μeteo, την Παρασκευή θα παρατηρηθεί υποχώρηση ου ισχυρού καύσωνα με μέγιστες θερμοκρασίες στους 40-42 βαθμούς Κελσίου, τοπικές βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά και ενίσχυση των δυτικών – βορειοδυτικών ανέμων. Οι άνεμοι φαίνεται να εξασθενούν από το Σάββατο.

Σε ισχύ εξάλλου βρίσκεται από σήμερα το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει αίθριος γενικά καιρός με παροδικές νεφώσεις και πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών και καταιγίδων κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου στα ορεινά τμήματα δεν αποκλείεται και η εκδήλωση τοπικών χαλαζοπτώσεων.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 37 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 15 έως 38-39, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 39-40 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 33-34, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 17 έως 40-42 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 38-40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά δυτικοί – βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με παροδικές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36-38 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 26 έως 34-36 βαθμούς.

Την ίδια στιγμή θα είναι πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορία κινδύνου 5 για σχεδόν όλη η νότια Ελλάδα και κατηγορία 4 για πολλές άλλες περιοχές.

  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φωκίδας)
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας)
  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
  • Περιφέρεια Χαλκιδικής, Καβάλας, Θάσου, Έβρου