Αλλάζει ο αριθμός των θέσεων δικαστικών λειτουργών πολιτικής και ποινικής Δικαιοσύνης

Επανακαθορίζεται ο αριθμός των θέσεων δικαστικών λειτουργών της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τη «Διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις».

Από 1/11/2019, ο αριθμός των οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης κι συγκεκριμένα: Αυξάνεται κατά 86 ο αριθμός των προέδρων εφετών, οριζομένου του συνολικού αριθμού αυτών σε 201 με παράλληλη μείωση ισάριθμων θέσεων εφετών (86), οριζομένων αυτών συνολικά σε 374.

Στα εφετεία Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, προκειμένου να επιτευχθεί η επιτάχυνση της ποινικής δίκης, ορίζονται από την Ολομέλεια των δικαστηρίων αυτών, δικαστές με το βαθμό του προέδρου εφετών, που θα προεδρεύουν αποκλειστικά στα ποινικά δικαστήρια.

Επιπλέον με την ίδια τροπολογία επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων, η έκδοση χρηματικών ενταλμάτων σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού του υπουργείου Δικαιοσύνης έτους 2019, για την απόδοση στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) των εσόδων που εισπράχθηκαν υπέρ αυτού μέσω του κρατικού προϋπολογισμού και δεν αποδόθηκαν κατά το 2018 λόγω μη δέσμευσης πίστωσης και ανάληψης υποχρέωσης από τον διατάκτη.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΡΙΘΜΟΣ, ΘΕΣΕΩΝ, ΑΛΛΑΖΕΙ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!