αλλαγές-στα-δρομολόγια-του-μετρό-και-τ-387356
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.09.2019 | 23:30

Αλλαγές στα δρομολόγια του Μετρό και του ΗΣΑΠ

Αλλαγές ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών στα δρομολόγια του Μετρό, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου.

Έτσι, μέχρι τα τέλη του έτους, η συχνότητα των δρομολογίων του Μετρό θα είναι ανά τέσσερα λεπτά, στο πλαίσιο του στόχου που έχει τεθεί από το υπουργείο Υποδομών και τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.

Όπως αποφάσισε το υπουργείο Υποδομών, τα μέτρα θα ληφθούν για την ενίσχυση των δρομολογίων του Μετρό, προκειμένου να μειωθεί ο μέσος όρος του χρόνου διέλευσης των συρμών, ο οποίος τους καλοκαιρινούς μήνες κυμαινόταν μεταξύ επτά και 10 λεπτών.

Η ενίσχυση, πάντως, των δρομολογίων με περισσότερους συρμούς δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς δεκάδες συρμοί του παραμένουν ακινητοποιημένοι λόγω βλαβών.

Εκτός λειτουργίας οι 24 από τους 66 συρμούς

Πάντως, από το σύνολο των 66 συρμών που εξυπηρετούν τις γραμμές 2 και 3 του Μετρό, 24 είναι εκτός λειτουργίας με βλάβες.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό, δρομολογούνται σε καθημερινή βάση 16 και 18 συρμοί αντίστοιχα, με τρία τρένα να βρίσκονται σε κατάσταση εφεδρείας σε περίπτωση που προκύψουν βλάβες. Η διέλευση των συρμών γίνεται από τις αρχές Σεπτεμβρίου σε συντομότερο χρονικό διάστημα, το οποίο ανέρχεται σε τέσσερα λεπτά και 15 δευτερόλεπτα στη γραμμή 2 και σε τέσσερα λεπτά και 30 δευτερόλεπτα στη γραμμή 3.

Πιο συχνά δρομολόγια του ΗΣΑΠ

Η συχνότητα των δρομολογίων αναμένεται να βελτιωθεί τους επόμενους μήνες και στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται πρόγραμμα ανάταξης του τροχαίου υλικού με στόχο να ενισχυθεί έως το τέλος του έτους ο στόλος με τέσσερις συρμούς ακόμα.

Πάντως, κατά περίπου ένα λεπτό έχει βελτιωθεί ο χρόνος διέλευσης των συρμών στους ΗΣΑΠ τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με τη συχνότητα των δρομολογίων να ανέρχεται πλέον στα πέντε λεπτά, έπειτα από την καλοκαιρινή περίοδο.