Αλλαγές σε μετακινήσεις, ψυχαγωγία, αθλητισμό με απαγορεύσεις για ανεμβολίαστους (ΦΕΚ)

Αλλαγές σε μετακινήσεις, ψυχαγωγία, αθλητισμό με απαγορεύσεις για ανεμβολίαστους (ΦΕΚ)

Από σήμερα τίθενται σε ισχύ μια σειρά απαγορεύσεων στους μη εμβολιασμένους πολίτες. Οι απαγορεύσεις σε πρώτη φάση αφορούν τις μετακινήσεις στα νησιά, ωστόσο η κυβέρνηση απειλεί ότι θα επεκταθούν και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Παράλληλα απαγορεύσεις για τους μη εμβολιασμένους ισχύουν από σήμερα και για ψυχαγωγία αλλά και τον αθλητισμό.

Συγκεκριμένα:

-Από σήμερα για τις μετακινήσεις προς τα νησιά θα απαιτούνται:

  • Για τους ενήλικες:

α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης,

β) αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή

γ) αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

  • Για ανήλικους 12 έως 17 ετών: οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self-test,
  • Ενώ οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.

Από το μέτρο εξαιρούνται η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα, καθώς και:

α) όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), όπως ήδη ισχύει.

Ψυχαγωγία, αθλητισμός

-Από σήμερα ανοίγουν οι χειμερινές (κλειστές) κινηματογραφικές αίθουσες με πληρότητα 50% για τους εμβολιασμένους και όσους έχουν νοσήσει, οι οποίοι πρέπει να επιδεικνύουν σχετικό πιστοποιητικό. Ενώ για τους ανεμβολίαστους   απαιτειται είτε μοριακό τεστ 72 ωρών είτε rapid test 48 ωρών είτε self test 24 ωρών.

-Από την Παρασκευή 2 Ιουλίου λειτουργούν μόνο τα ανοιχτά (υπαίθρια) κέντρα διασκέδασης με πληρότητά 25%. Εμβολιασμένοι και νοσήσαντες μπαίνουν με σχετικό πιστοποιητικό, ενώ οι ανεμβολίαστοι με βεβαίωση αρνητικού rapid test εντός 48 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα προσέλευσης.

-Στις αθλητικές εκδηλώσεις επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε ποσοστό 50% της χωρητικότητας των εξεδρών σε αγώνες ατομικών αθλημάτων εξωτερικού χώρου. Για τους εμβολιασμένους και τους νοσήσαντες αρκεί πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν. Ενώ για τους ανεμβολίαστους απαιτείται αρνητικό self test 24 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα του αγώνα. Η διάγνωση με self-test αποδεικνύεται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης που εκδίδεται από την πλατφόρμα selftesting.gov.gr

-Για τα πανηγύρια ισχύει ότι θα γίνονται μόνο σε εκείνες τις γεωγραφικές περιοχές που το ποσοστό του εμβολιασμού του πληθυσμού 14 ημέρες μετά από την πρώτη δόση θα υπερβαίνει το 50%.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΌ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΕΚ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΛΛΑΓΕΣ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ, ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]