Αλέξης Κούγιας: Πειθαρχική δίωξη για αναφορές του στη δίκη Λιγνάδη - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
19
Μάρτιος
Back

Αλέξης Κούγιας: Πειθαρχική δίωξη για αναφορές του στη δίκη Λιγνάδη

Ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του δικηγόρου, Αλέξη Κούγια, μετά από αναφορά σε βάρος του που είχε υποβάλλει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών , τον περασμένο Μάρτιο.

Η πειθαρχική δίωξη αφορά σε αναφορές του Αλέξη Κούγια στο πλαίσιο της δίκης του Δημ. Λιγνάδη, του οποίου είναι συνήγορος υπεράσπισης και ασκήθηκε – μετά από σχετική εισήγηση – από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου, Ζήση Κωνσταντίνου.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο δικηγόρος παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΔΣΑ.

Η αναφορά κατατέθηκε στις 14 Μαρτίου 2022 ενώ είχε αποσταλεί ανοικτή επιστολή με θέμα «Απαράδεκτες, αγοραίες, χυδαίες, προσβλητικές και ρατσιστικού περιεχομένου δηλώσεις στη βάση της έκφρασης και της ταυτότητας φύλου, δικηγόρου, μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών» στον πρόεδρο του ΔΣΑ.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται κι άλλος πειθαρχικός έλεγχος σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη, που αφορά τόσο τον κ. Κούγια όσο και τον Γιάννη Βλάχο, δικηγόρο καταγγέλλοντα, οι οποίοι έχουν κληθεί για εξηγήσεις στα τέλη Αυγούστου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!