αλεξιάδης-δεν-μπορούμε-να-απαλλάξουμ-93474
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.09.2016 | 14:16

Αλεξιάδης: Δεν μπορούμε να απαλλάξουμε το Χαμόγελο του Παιδιού από τον ΕΝΦΙΑ

«Δεν υπάρχει λίστα που να διαχωρίζονται φιλανθρωπικές οργανώσεις από γενικώς νόμιμα πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για να απαλλάσσουμε τα φιλανθρωπικά ιδρύματά». Αυτό απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου.

Έσπευσε πάντως να διαβεβαιώσει ότι επειδή ακριβώς η κυβέρνηση γνωρίζει το σημαντικό έργο που επιτελούν αυτά τα ιδρύματα θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, σημειώνοντας πως «μακάρι να μπορούσαμε να απαλλάξουμε αυτά τα ιδρύματα, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε αυτές τις ρυθμίσεις και προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο δίκαια μπορούμε». Σε αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Θεανώ Φωτίου, θα εντοπιστούν τα νομικά πρόσωπα που ασκούν φιλανθρωπικό έργο και έπειτα ««θα προχωρήσουμε στην πιστοποίηση τους και θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα».

Απ’ότι φαίνεται, λοιπόν, παρά τα λόγια συμπάθειας δεν υπάρχει άμεση δυνατότητα απαλλαγής του Χαμόγελου του Παιδιού από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος ανέρχεται στις 57.000 ευρώ.