ακυρώθηκε-η-εκδήλωση-μίσους-νεοναζί-α-895209
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.04.2021 | 09:30

Ακυρώθηκε η εκδήλωση μίσους νεοναζί αλεξιπτωτιστών στην Κρήτη

Οπισθεν ολοταχώς κάνει η –όπως όλα δείχνουν- ακροδεξιά ΜΚΟ με την ονομασία «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών» (ΕΑΡ) για την εκδήλωση τιμής στην Κρήτη υπέρ των.. πεσόντων Γερμανών αλεξιπτωτιστών.

 Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη ότι σχεδίασαν μια νεοναζιστική εκδήλωση και τον σάλο που προκλήθηκε, το σχετικό κείμενο – πρόσκληση για συμμετοχή στην εκδήλωση ως δια μαγείας εξαφανίστηκε από την ιστοσελίδα. Ή μάλλον δεν είναι πλέον διαθέσιμη για να τη διαβάσει κανείς.

Το επίσης σημαντικό είναι ότι εξαφανιστήκαν και τα δύο από τα τρία ελληνικά ονόματα που εμφανίζονταν ως μέλη της οργάνωσης. Προφανώς η δημοσιοποίηση του θέματος και η έκταση που πήρε οδήγησε στην απόσυρση των ονομάτων τους, ένας εκ των οποίων δε φέρεται να είναι αστυνομικός στο τμήμα Ραφήνας.

Να θυμίσουμε ότι οι αλεξιπτωτιστές σκόπευαν να τιμήσουν τη «γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών» στα Χανιά από τις 17 έως και τις 23 Μαΐου. Στην αιματοβαμμένη Κρήτη δηλαδή κάποιοι σκέφτηκαν να στήσουν αυτό το άθλιο ναζιστικό πανηγύρι.

Το πρόβλημα, ωστόσο, και τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά. Πώς κάποιοι στήνουν μια εκδήλωση που περιλαμβάνει και πτώση με αλεξίπτωτο;

Ειδοποίησαν τις αρχές για κάτι τέτοιο; Πήραν άδεια από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας; Ελέγχθηκαν για τη δράση τους; Είχαν ειδοποιηθεί οι τοπικές αρχές για την προκλητική εκδήλωση;

Είναι αλήθεια ότι θα συμμετείχαν και γερμανοί αλεξιπτωτιστές;

Αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις του Περιφερειάρχη, κ. Αρναουτάκη και του δημάρχου Χανίων, κ. Σημανδηράκη, δεν υπήρξε καμιά σχετική ενημέρωση και σε καμιά περίπτωση άλλωστε δεν θα έδιναν άδεια για μια τέτοια εκδήλωση.

Νωρίτερα το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» κάλεσε σε παγκρήτιο ξεσηκωμό.

Στην ανακοίνωσή του το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα διερωτάται:

«ποια δημόσια αρχή έδωσε την άδεια γι’ αυτή την άθλια φιέστα ναζιστικού παραληρήματος; Μπορεί κανείς να πιστέψει ότι υπάρχει ελληνική αρχή που έδωσε την άδεια για να γίνει αυτές οι αποτρόπαιες εμετικές, φασιστικές εκδηλώσεις;

Εκτός και αν οργανώνεται χωρίς επίσημη άδεια ή με παραπλάνηση των ελληνικών αρχών. Οπότε εδώ τα πράγματα γίνονται ακόμη σοβαρότερα!».

Η εν λόγω οργάνωση έχει έδρα το Σαλέρνο στην Ιταλία, ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2001 «από μια ομάδα Ευρωπαίων αλεξιπτωτιστών», απέκτησε το σημερινό της όνομα το 2004, και «είναι μια αναγνωρισμένη μη κερδοσκοπική ένωση, που υποστηρίζεται από συνδρομές και διευθύνεται από ένα Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο εκλέγεται από τα ενεργά μέλη».

πηγή: tanea.gr