ακυρώθηκε-για-λόγους-ασφαλείας-εκδ-582589
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.01.2019 | 11:59

Ακυρώθηκε για «λόγους ασφαλείας» εκδήλωση για τη Μακεδονία στο Πολεμικό Μουσείο

Ακυρώθηκε τη Δευτέρα εκδήλωση για την Μακεδονία που διοργάνωναν το International Hellenic Association και οι Ενώσεις Αποστράτων Στρατού Ξηράς, Ναυτικού και Αεροπορίας στο Πολεμικό Μουσείο, υπό την αιγίδα των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου.

Στην εκδήλωση επρόκειτο να μιλήσουν ο συγγραφέας Γιώργος Ρωμανός, ο πρέσβης επί τιμή Περικλής Νεάρχου και ο δημοσιογράφος Αντώνης Κοκορίκος.

Ο πρόεδρος των Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Βασίλης Ροζής είπε στο protothema.gr ότι από το Πολεμικό Μουσείο του είπαν ότι η εκδήλωση ακυρώνεται για λόγους ασφαλείας και για να μην γίνουν επεισόδια.

Στην ακύρωση της εκδήλωσης αναφέρθηκε με ανάρτησή της στο Facebook και η Αφροδίτη Μάνου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του International Hellenic Association για την ακύρωση.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 29/1/19 ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Το International Hellenic Association ανακοινώνει ότι η αυριανή εκδήλωση με τίτλο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ αναβάλλεται, κατόπιν αιφνιδιαστικής άρνησης του Πολεμικού Μουσείου, το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να διαθέσει την αίθουσα.

Η αίθουσα είχε κλειστεί από τις αρχές Ιανουαρίου 2019 από την συν-διοργανώτρια Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, η οποία ενημερώθηκε αιφνιδιαστικά ότι ακυρώνεται η σχετική κράτηση και ότι η εκδήλωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Προφανώς, εν όψει του άρθρου 6 της «Συμφωνίας των Πρεσπών», η εκδήλωση ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ θεωρείται ανεπιθύμητη.

Το ΙΗΑ εκφράζει την λύπη του για την αιφνιδιαστική ακύρωση της εκδήλωσης αυτής και ήδη αναζητά άλλους χώρους για την πραγματοποίηση της στο αμέσως προσεχές μέλλον.

Από το ΔΣ του ΙΗΑ