ακρόπολη-ανοιχτή-με-ελεύθερη-είσοδο-α-513172
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.07.2018 | 17:28

Ακρόπολη: Ανοιχτή με ελεύθερη είσοδο από τις 17:00 έως τις 20:00

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε πριν από λίγο, με ανακοίνωσή του, ότι σήμερα, Δευτέρα, και λόγω της ευνοϊκής εξέλιξης του καιρού, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης και του Διονυσιακού Θεάτρου θα είναι ανοιχτός από τις 17:00 έως τις 20:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Υπενθυμίζεται ότι, τόσο χθες όσο και νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε στο κλείσιμο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης και του Θεάτρου του Διονύσου, λόγω καύσωνα, επικαλούμενο την ισχύουσα εργατική νομοθεσία. Τουρίστες σχημάτισαν νωρίτερα ουρές στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, με την ελπίδα ότι θα ήταν από τους τυχερούς και θα προλάβαιναν να μπουν μέσα για να ανέβουν στον ιερό βράχο, πριν κλείσουν οι πόρτες.

Το υπουργείο ανακοίνωσε χαρακτηριστικά ότι «για την προστασία των επισκεπτών και των εργαζομένων, και σύμφωνα με την ισχύουσα εργατική νομοθεσία, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης και του Διονυσιακού Θεάτρου κλείνει για το κοινό στις 14:00. Οι επισκέπτες που έχουν ήδη εκδώσει ηλεκτρονικό εισιτήριο για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες από το διαδίκτυο, παρακαλούνται να προσέλθουν στα εκδοτήρια προκειμένου να το αντικαταστήσουν με άλλο, σε ημερομηνία της αρεσκείας τους».

Η είδηση πέρασε χθες στα «ψιλά», ωστόσο, δεν γίνεται να μείνει ασχολίαστο το γεγονός ότι για δεύτερη ημέρα, μέσα στην «καρδιά» της τουριστικής σεζόν, η Ακρόπολη έκλεισε νωρίτερα, με την θερμοκρασία στο κέντρο να μην ξεπερνά τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Μετά τις αντιδράσεις, ωστόσο, κυρίως από την πλευρά τουριστών, τουριστικών γραφείων και ξεναγών, το υπουργείο Πολιτισμού… διαπίστωσε βελτίωση των καιρικών συνθηκών και αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου την Ακρόπολη, από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.