ακρίτα-για-μενδώνη-είναι-σούργελο-η-γ-852517
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.02.2021 | 16:25

Ακρίτα για Μενδώνη: «Είναι σούργελο η γυναίκα»

Να απαντήσει στην έντονη κριτική που της ασκεί η Έλενα Ακρίτα για τους χειρισμούς της σχετικά με τις συνεχείς καταγγελίες ηθοποιών για σεξουαλική παρενόχληση αλλά και την εξαρχής τοποθέτηση του Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο επιχείρησε μεταξύ άλλων στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

«Ο κ. Σκουρολιάκος, ο κ. Γεωργουσόπουλος και η κ. Ακρίτα που ήταν πιο κοντά στον χώρο του θεάτρου, είμαι βέβαια ότι αν κάτι ήξεραν θα το είχαν καταγγείλει», είπε αρχικά η Λ. Μενδώνη.

Στην συνέχεια διάβασε δυο αναρτήσεις της Ελενας Ακρίτα όπου επαινούσε το καλλιτεχνικό έργο του Δημήτρη Λιγνάδη, πριν και αφού έγινε διευθυντής στο Εθνικό.

«Η κυρία Ακρίτα που σήμερα μιλά για τον εγκληματία Λιγνάδη -και επαναλαμβάνω ότι εφόσον αποδειχθεί από την Δικαιοσύνη ότι όντως έκανε αυτά που επωνύμως πλέον καταγγέλλονται είναι προφανώς εγκληματίας»- στις 16 Ιουλίου του 2019 όταν ο Λιγνάδης ανεβάζει τον Οιδίποδα πριν γίνει διευθυντής του Εθνικού έγραψε “ο Λιγνάδης στον ρόλο του Οιδίποδα έξοχος. Μαγική βραδιά”. Θα το επαναλάβει στις 18 Ιουλίου του 2020 όταν θα σχολιάσει την κίνηση του να προσκυνήσει το ομοίωμα του Παρθενώνα. “ Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι εργάτης του θεάτρου άοκνος. Εχει στο ενεργητικό του αξιόλογες παραστάσεις ως ηθοποιός και σκηνοθέτης πριν αναλάβει τα ηνία του Εθνικού Θεάτρου. Εν ολίγοις τον ξέραμε και από χθες”», σημείωσε η Λίνα Μενδώνη.

 Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το 18:23 και έπειτα:

Έλενα Ακρίτα: «Παιδιά είναι σούργελο η γυναίκα…»

Λίγα λεπτά αφού ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου της υπουργού Πολιτισμού ήρθε και η απάντηση της Έλενας Ακρίτα με νέα της ανάρτηση στο facebook.

«Παιδιά είναι σούργελο η γυναίκα, δίνει συνέντευξη για τον Λιγναδη και διαβάζει την κριτική που έγραψα εγώ για τον Οιδιποδαχαχαχαχα»,αναφέρει η δημοσιογράφος.

Δείτε την σχετική ανάρτηση: