άκαρπες-οι-έρευνες-για-την-αγνoούμενη-μ-1073970
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.09.2022 | 19:10

Άκαρπες οι έρευνες για την αγνoούμενη μητέρα από την Ευρυτανία

Άκαρπες παραμένουν για τρίτη ημέρα οι έρευνες στη λίμνη Κρεμαστών στην Ευρυτανία για τον εντοπισμό της 48χρονης μητέρας που εξαφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου.

Το μεσημέρι της Πέμπτης η γυναίκα δεν επέστρεψε στο σπίτι της και προκλήθηκε αναστάτωση. Οι έρευνες στράφηκαν στην γέφυρα της Τατάρνας, στην λίμνη Κρεμαστών, αφού από εκεί είχε κάνει την τελευταία ανάρτηση στο προφίλ που διατηρούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί το αυτοκίνητο της, μέσα στο οποίο υπήρχε το κινητό της τηλέφωνο, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες και ένα σημείωμα με το οποίο ενημέρωνε πως ήθελε να αυτοκτονήσει.

Οι διασώστες της 7ης ΕΜΑΚ που βρίσκονται από την Παρασκευή εκεί, χτενίζουν την περιοχή με την βάρκα που διαθέτουν, ενώ δύο βάρκες έχει μισθώσει και η περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας.

Στις έρευνες συμμετέχουν πυροσβέστες από την Ευρυτανία, μέλη του ορειβατικού συλλόγου Αγράφων και του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος. Επίσης στην περιοχή βρίσκονται αστυνομικοί.

Την επιχείρηση θα συνδράμουν διασώστες της 8ης ΕΜΑΚ από την Λάρισα οι οποίοι χρησιμοποιούν drone ενώ έχουν κληθεί και αυτοδύτες της 1ης ΕΜΑΚ από την Αθήνα.

Σύμφωνα με τα evritanika.gr στο έργο των συνεργείων έρευνας συνδράμει ένα νέο τεχνολογικά εξελιγμένο μηχάνημα του Ερυθρού Σταυρού που ονομάζεται SONAR EMILY.

Πρόκειται για ένα τηλεκατευθυνόμενο ναυαγοσωστικό ρομπότ το οποίο βοηθά στον εντοπισμό αγνοουμένων στο νερό, έχοντας τη δυνατότητα εντοπισμού ακόμα και σε βάθος 70 μέτρων.Έχει ακτίνα δράσης έως και 400μ. από το χειριστή του και οι αρχές ευελπιστούν ότι θα συνδράμει αποφασιστικά στις έρευνες για τον εντοπισμό της 48χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 48χρονη γυναίκα στις 19 Σεπτέμβρη είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα του Καρπενησίου και έκανε μήνυση κατά του συζύγου της για ξυλοδαρμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,η 48χρονη έφτασε στο σημείο να τον καταγγείλει μετά από έναν έντονο καβγά που είχαν μεταξύ τους για την περιουσία που κληρονόμησε η ίδια το τελευταίο διάστημα.