airbnb-νέοι-κανόνες-για-τον-καθαρισμό-των-κα-769420
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.04.2020 | 07:30

Airbnb: Νέοι κανόνες για τον καθαρισμό των καταλυμάτων

Νέες οδηγίες σχετικά με τον καθαρισμό των σπιτιών που διατίθενται προς μίσθωση, είναι έτοιμη να παρουσιάσει η Airbnb λόγω του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει η USA Today, ένα νέο “πρωτόκολλο καθαρισμού”, ένα εγχειρίδιο 40 σελίδων θα περιγράφει λεπτομερώς τις καλύτερες πρακτικές για τον καθαρισμό των ακινήτων, καθώς και συγκεκριμένες χημικές ουσίες και προϊόντα που απαιτούνται για την διαδικασία αυτή. Ένας από τους νέους κανόνες που θα κληθούν να εφαρμόσουν οι ιδιοκτήτες είναι να φροντίζουν να υπάρχει κενό τουλάχιστον 24 ωρών μεταξύ των ενοικιάσεων, προκειμένου να υπάρχει επαρκής χρόνος για τον καθαρισμό. Αναφέρονται επίσης συστάσεις για ύπαρξη ατομικού εξοπλισμού προστασίας.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Airbnb έφτιαξε αυτό το εγχειρίδιο σε συνεννόηση με τον επικεφαλής των γιατρών στις ΗΠΑ επί προεδρίας Ομπάμα, Βίβεκ Μέρθι.

Η εταιρεία, όπως πολλοί στον τομέα της φιλοξενίας, υπέφερε λόγω της πανδημίας. Τον περασμένο μήνα, η Airbnb ανακοίνωσε παγκόσμια επέκταση στην πολιτική “ελαφρυντικών περιστάσεων”, δηλώνοντας ότι όλοι οι επισκέπτες που είχαν κάνει κράτηση μεταξύ 14 Μαρτίου και 31 Μαΐου θα μπορούν να ακυρώσουν με πλήρη επιστροφή χρημάτων.