αίγυπτος-και-δεύτερη-επίθεση-καρχαρί-203024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.07.2022 | 06:00

Αίγυπτος: Και δεύτερη επίθεση καρχαρία σε γυναίκα

Ακόμα μία γυναίκα έπεσε θύμα επίθεσης καρχαρία στην Αίγυπτο. Το πτώμα της βρέθηκε σε απόσταση 600 μέτρων από το σημείο που έγινε η χθεσινή επίθεση, νότια της πόλης Χουργαντά, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος της Αιγύπτου.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, δύο διαφορετικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι βρέθηκε το πτώμα μίας Ρουμάνας τουρίστριας, ηλικίας 45-50 ετών, λίγες ώρες μετά την επίθεση του καρχαρία στην ηλικίας 68 ετών γυναίκα από την Αυστρία, η οποία τελικώς πέθανε από αιμορραγία. Και οι δύο επιθέσεις έγιναν στα ανοιχτά του Σαχλ Χασίις.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι συστάθηκε ειδική επιτροπή για να διερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες έγιναν οι επιθέσεις, καθώς και το κατά πόσον υπάρχουν επιστημονικές εξηγήσεις γι αυτές. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα ότι ο Διοικητής της Ερυθράς Θάλασσας, υποστράτηγος Αμρ Χανάφι, έδωσε εντολή να σταματήσει κάθε δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την παραλία όπου εκδηλώθηκαν οι επιθέσεις.

Πηγή στην τοπική υπηρεσία Υγείας της Ερυθράς Θάλασσας ανέφερε ότι η Αυστραλή υπήκοος μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική, όπου όμως δεν στάθηκε δυνατόν να σταθεροποιηθεί η κατάστασή της, λόγω της ακατάσχετης αιμορραγίας, με αποτέλεσμα η γυναίκα να πεθάνει.

Η Αυστριακή έμενε τα τελευταία πέντε χρόνια στην Αίγυπτο, έχοντας παντρευτεί με Αιγύπτιο.