aίγιο-το-πόρισμα-του-ιατροδικαστή-για-τ-671259
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.08.2019 | 10:03

Aίγιο: Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τη διπλή τραγωδία στο Αίγιο

Nέα στοιχεία έρχονται σταδιακά στο φως για την τραγωδία στο Αίγιο, όπου γιαγιά και εγγονός έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, το πόρισμα για το θάνατο των δύο θυμάτων, δείχνει ότι πέθαναν ακαριαία.

Ο μικρός είχε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Η 67χρονη γιαγιά του ήταν πολυτραυματίας και έφερε κακώσεις σε κεφάλι, αυχένα, θώρακα, κοιλιά και άκρα. Χτυπήματα που δείχνουν τη σφοδρότητα με την οποία έπεσε το αυτοκίνητο πάνω τους.

Το μέγεθος της ζημιάς που έχει το αυτοκίνητο στην αριστερή πλευρά -με την οποία χτυπήθηκαν τα θύματα- δείχνει ότι πιθανότατα είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Η δικογραφία, μόλις ολοκληρωθεί από την Τροχαία Πατρών, θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου. Ταυτόχρονα, έχει οριστεί και πραγματογνώμονας από τους αστυνομικούς, ο οποίος εξετάζει το αυτοκίνητο, για να εξακριβωθούν οι συνθήκες της τραγωδίας.

Μάλιστα ο 28χρονος δόκιμος του Πολεμικού Ναυτικού, φέρεται να εμπλέκεται και σε άλλα δύο τροχαία.

Ο αδελφός του παππού του μικρού Γιάννη που βρήκε τραγικό θάνατο στο τροχαίο, μιλώντας στον Alpha, προχώρησε σε νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις για το παρελθόν του 28χρονου οδηγού, ζητώντας να διερευνηθούν δύο τροχαία. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Πριν δύο μήνες χτύπησε ένα παιδάκι με ένα ποδήλατο από Νέο Ερινέο προς Λόγγο. Και πέρυσι χτύπησε ένα μηχανάκι και του έσπασε τα δύο πόδια του ανθρώπου και έτρεχαν στα νοσοκομεία».

Ο συγγενής των θυμάτων ήταν κατηγορηματικά αρνητικός στο ενδεχόμενο ενός εξωδικαστικού συμβιβασμού που έχει δηλώσει ότι θα επιθυμούσε η πλευρά του δόκιμου του Πολεμικού Ναυτικού. «Όχι με τίποτα. Δύο μέτρα πεζοδρόμιο έχω αφήσει εγώ έξω από το σπίτι μου. Εγώ από το δικό μου το κτήμα. Και ανέβηκε πάνω. Σε μια στροφή στα 100 μέτρα να κάνει προσπέραση σε τρία προπορευόμενα αυτοκίνητα; Όχι. Και 50 εκατομμύρια να δώσει. ΟΧΙ».