αίγιο-ανήλικοι-έκρυβαν-κάνναβη-στην-ό-1140609
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.02.2023 | 11:16

Αίγιο: Ανήλικοι έκρυβαν κάνναβη στην όχθη ποταμού

Στην όχθη ενός ποταμού στο Αίγιο είχαν κρύψει μέσα σε μια… μαξιλαροθήκη τα ναρκωτικά που σκόπευαν να διακινήσουν πέντε Έλληνες, τρεις εκ των οποίων είναι ανήλικα αδέλφια, αλλά όταν πήγαν να τα παραλάβουν τους εντόπισαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αιγιαλείας και της Ο.Π.Κ.Ε..

Οι τρεις από τους δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν απωθώντας με τα χέρια τους τους αστυνομικούς που είχαν ακροβολιστεί στην όχθη του ποταμού αξιοποιώντας πληροφορίες, το απόγευμα της Κυριακής, όμως δεν απέφυγαν τις χειροπέδες. Στην «καβάντζα» βρέθηκε η μαξιλαροθήκη μέσα στην οποία υπήρχε ένα πλαστικό δοχείο που περιείχε 170 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Κατά τις έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των δραστών, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν μια ηλεκτρονική ζυγαριά, ένα μεταλλικό τρίφτη και τρία μαχαίρια τύπου “πεταλούδας”. Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα Ι.Χ. φορτηγό του ενός από τους ενήλικους ως μέσο για την διακίνηση των ναρκωτικών και 35 ευρώ, που βρέθηκαν στο εσωτερικό του.

Σε βάρος των πέντε δραστών και ενός ακόμη ενήλικου που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απόκρυψη και διακίνηση ναρκωτικών, παράβαση του νόμου για τα όπλα, βία κατά υπαλλήλων και μη έκδοση δελτίου ταυτότητας, κατά περίπτωση, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου. Επίσης, αναζητείται η μητέρα των ανηλίκων που κατηγορείται για παραμέληση της εποπτείας τους.