αιγάλεω-τι-λέει-ο-16χρονος-μαθητής-που-χ-951558
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.10.2022 | 21:57

Αιγάλεω: Τι λέει ο 16χρονος μαθητής που χτύπησε τον διευθυντή του σχολείου του

Eλεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο 16χρονος μαθητής του 2ου ΕΠΑΛ στο Αιγάλεω που ήρθε στα χέρια με τον διευθυντή του σχολείου του, με τον ανήλικο να ισχυρίζεται πως αντέδρασε έτσι γιατί αισθάνθηκε απειλή από τον καθηγητή του, ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει συγγνώμη. Ο μαθητής ήταν για δυο ώρες στο γραφείο του ανακριτή μετά τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για ληστρική κλοπή, για το αδίκημα της διακεκριμένης φθοράς και για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο ανήλικος που αφέθηκε ελεύθερος ζητά συγγνώμη από όλους τόσο, για τη συμπλοκή όσο και για την αναστάτωση του προκλήθηκε. «Δήλωσα μεταμέλεια από τη δικιά μου την πλευρά και είπα συγγνώμη για ότι έγινε μέσα σε ένα λογικό πλαίσιο για τόσο κατά πόσο ευθύνομαι εγώ ή όχι. Ζητήσαμε συγγνώμη από όλους τους καθηγητές, από τη δευτεροβάθμια».

Οπως είπε, ένιωθε από τον διευθυντή του σχολείου απαξιωτική συμπεριφορά. «Γενικά μας κακοχαρακτήριζε, όπως έπιανε τους φίλους μου, μια συγκεκριμένη κοπέλα ας πούμε και τους έλεγε να μην με κάνουν παρέα, να με κάνουν στην άκρη γιατί είμαι τρελός, χαζός. Όταν δέχομαι βία πρώτα εγώ είναι πάνω στην αυτοάμυνα μου. Δεν πήγα εγώ και ξεκίνησα να τον κλωτσάω. Δεν έγινε έτσι. Πρώτα ένιωσα μια απειλή, ένα χέρι να με ακουμπάει και μετά πήγα και του έριξα μπουνιά πάνω στη συμπλοκή».

Ολα ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες στο 2ο ΕΠΑΛ, στο Αιγάλεω όταν ο Διευθυντής του σχολείου προσπάθησε να αποτρέψει κατάληψη. Διευθυντής και μαθητής πιάστηκαν κυριολεκτικά στα χέρια… «Προσδοκούμε από την πλευρά του διευθυντή να αποδεχθεί τη διάθεση της συνδιαλλαγής ώστε να γίνει μια συζήτηση να πέσουν οι τόνοι. Το παράπονο του είναι ότι δεν τον αντιμετώπιζε ισότιμα με τα υπόλοιπα παιδιά ο Διευθυντής του σχολείου», ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος του 16χρονου Μάνος Γρηγοράκης. Να σημειωθεί ο μαθητής μετά από αυτές τις εξελίξεις έχει εκφράσει την επιθυμία να αλλάξει σχολικό περιβάλλον.