αιδηψός-δεν-παρέστη-στο-δικαστήριο-ο-ν-1016675
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.05.2022 | 17:30

Αιδηψός: Δεν παρέστη στο δικαστήριο ο νεαρός που κλώτσησε τη γάτα -Δήλωσε «τραυματίας», αναβλήθηκε η δίκη

Ο κατηγορούμενος αλβανικής καταγωγής, που προκάλεσε τον σάλο όταν κλώτσησε μια γάτα στη θάλασσα σε ταβέρνα της Αιδηψού, μέσω του δικηγόρου του, έδωσε έγγραφο του νοσοκομείου ΚΑΤ σύμφωνα με το οποίο έπαθε έγκαυμα αριστερού μηρού και του χορηγήθηκε επτά ημέρες αναρρωτική άδεια. Ο δικηγόρος πάντως ανέφερε ότι επιθυμεί να παρίσταται στο δικαστήριο.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα του, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα υγείας που εμπόδιζε την παράσταση του στη δίκη.

Η δίκη ωστόσο δεν έγινε καθώς δεν εμφανίστηκαν και οι δύο μάρτυρες υπεράσπισης (τους επιβλήθηκε πρόστιμο για λιπομαρτυρία ύψους 200 ευρώ) και θα συνεχιστεί στις 16 Μαϊου.

Τι είπε ο δικηγόρος του 30χρονου που κατηγορείται για την κακοποίηση της γάτας στην Αιδηψό

Σε ό,τι αφορά τον 30χρονο συλληφθέντα, ο οποίος έχει και ποινικό παρελθόν, ο δικηγόρος Ιάσων Οικονόμου εξήγησε ότι του ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμέλημα και πως υποστηρίζει ότι ήταν μια άτυχη στιγμή.

Από εκεί και μετά, στον κατηγορούμενο, ο οποίος έχει και ιστορικό με τη Δικαιοσύνη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμέλημα και εισάγεται στο αυτόφωρο τριμελές, από το οποίο θα ζητηθεί και τριήμερη προθεσμία.

Ο 30χρονος ισχυρίζεται ότι ήταν μια ατυχής στιγμή και ότι το γατί προσγειώθηκε στα τριάντα εκατοστά πάνω στην άμμο. Δυστυχώς, η γωνία λήψης της βιντεοσκόπησης που έκαναν δεν τον ευνοεί καθόλου, γιατί φαίνεται ότι πάει στη θάλασσα. «Και εγώ ο ίδιος που το είδα νόμιζα ότι πάει στη θάλασσα», είπε ο κ. Οικονόμου.

«Όμως, κατά την αυτοψία που έκανε η αστυνομία και ήταν εκεί και ο διοικητής της Ιστιαίας αλλά και ο ταξίαρχος ολόκληρης της Εύβοιας, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο γατί δεν πήγε σε καμία θάλασσα, απλά έκατσε πάνω στην άμμο και ξαναγύρισε αμέσως μετά.

Εννοείται πως είναι μετανιωμένος και του έχουν κοπεί τα πόδια. Είναι πλέον θέμα παιδείας να σεβόμαστε τα ζώα, όπως και τους συνανθρώπους μας. Τα ζώα είναι μέλη της κοινωνίας μας», σημείωσε ο Ιάσων Οικονόμου.