άγριος-καβγάς-μεταξύ-κούγια-και-ανακρ-31680
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.03.2021 | 13:30

Άγριος καβγάς μεταξύ Κούγια και ανακρίτριας που προφυλάκισε τον Λιγνάδη

Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ του δικηγόρου Αλέξη Κούγια και της ανακρίτριας Παρασκευής Μπότση, που εισηγήθηκε την προφυλάκιση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το πρωί ο Αλέξης Κούγιας πληροφορήθηκε από τον αδελφό του πελάτη του, Γιάννη Λιγνάδη, ότι ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός ανέφερε σε πάνελ πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο αδερφός του Λιγνάδη μετέβη στην πολυκατοικία, όπου διαπίστωσε ότι οι αστυνομικοί βρίσκονταν εκεί και μετέφεραν κούτες με αρχεία του αδελφού του. Ο Γιάννης Λιγνάδης ζήτησε από τους αστυνομικούς την εισαγγελική άδεια, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν να του απαντήσουν.

Ο Αλέξης Κούγιας μετέβη στο γραφείο της ανακρίτριας Παρασκευής Μπότση, όπου φαίνεται να της είπε: «Τι είναι αυτά που κάνεις; Και δεν με ενημερώνεις; Δίνεις εντολή στους αστυνομικούς να μπαίνουν στο σπίτι του Λιγνάδη και να κάνουν έρευνες χωρίς εισαγγελική εντολή;».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Κούγιας κατηγόρησε την ανακρίτρια ότι στήνει στοιχεία, λέγοντάς της ότι «με αυτές τις πρακτικές θα πας φυλακή». Φαίνεται πως είπε ακόμα ότι «σε αυτό το γραφείο καθόταν κάποτε η κα. Μπουρμπούλια, η μοναδική εν ενεργεία ανακρίτρια που έχει πάει φυλακή».

Στη συνέχεια η ανακρίτρια ζήτησε από τον Αλέξη Κούγια να φύγει, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε. Τότε φαίνεται πως έφυγε η ανακρίτρια, για να μεταβεί στο γραφείο της προϊσταμένης ανακρίτριας και επικεφαλής του Πρωτοδικείου, Σοφίας Φούρλαρη, για διαιτησία, ωστόσο η προϊσταμένη έλειπε και το επεισόδιο έληξε εκεί.

Σήμερα το πρωί ο Αλέξης Κούγιας θα μετέβαινε στο γραφείο της προϊσταμένης του Πρωτοδικείου, Σοφίας Φούρλαρη, για να καταγγείλει «τις παράνομες πρακτικές της ανακρίτριας». Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα. Φούρλαρη δήλωσε αναρμόδια και έκλεισε ραντεβού στον Αλέξη Κούγια με την επιθεωρήτρια των δικαστηρίων και αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου.