αγρίνιο-τραγικό-τέλος-για-νεφροπαθή-π-531724
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.09.2018 | 17:33

Αγρίνιο: Τραγικό τέλος για νεφροπαθή που πέθανε αναζητώντας το πολύτιμο μόσχευμα

Στα 48 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο νεφροπαθής, Απόστολος Δανιάς που δεν κατάφερε να βρει το πολύτιμο μόσχευμα που θα του έδινε «ανάσα» στη βασανισμένη ζωή του.

Ο 48χρονος ήταν νεφροπαθής από τα 15 του χρόνια και εξαιτίας της πάθησής του, έκανε αιμοκαθάρσεις επί 32 συναπτά έτη, ανεβαίνοντας μαζί με την οικογένειά του έναν Γολγοθά, χωρίς συμπαράσταση από την Πολιτεία.

Όπως μεταδίδει και το agriniopress.gr, για τον θάνατό του έβγαλε ανακοίνωση ο Σύλλογος Νεφροπαθών Αιτωλοακαρνανίας, που θέτοντας το ζήτημα της δωρεάς οργάνων, σημειώνει ότι το μόσχευμα για τον άτυχο Απόστολο Δανιά δεν βρέθηκε ποτέ «γιατί στη χώρα μας μόνο 3,5 άτομα στο ένα εκατομμύριο είναι δότες οργάνων».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει:

«Ανέβηκε ο Απόστολος Δανιάς και η οικογένεια του ένα ατέλειωτο Γολγοθά χωρίς την συμπαράσταση που έπρεπε να έχει από την Πολιτεία αναζητώντας το πολύτιμο μόσχευμα που θα έδινε τουλάχιστο μια ανάσα στην βασανισμένη ζωή του.

Αυτό το μόσχευμα δεν βρέθηκε ποτέ γιατί στη χώρα μας μόνο 3,5 άτομα στο ένα εκατομμύριο είναι δότες οργάνων.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Νεφροπαθών Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει προς την οικογένεια του Αποστόλη τα θερμά του συλλυπητήρια και υπόσχεται στη μνήμη του να εντείνει τον αγώνα για να υπάρξουν στο μέλλον πολύ περισσότεροι δότες Οργάνων σώματος για να σώζονται πολλοί περισσότεροι συνάνθρωποι μας.

Κι αυτό σε πρώτη φάση δεν στοιχίζει, απλά είναι θέμα ευαισθησίας και αγάπης προς τον συνάνθρωπο, αλλά και ταυτόχρονα ένα θέμα κινητοποίησης, στελέχωσης και εξασφάλισης των αναγκαίων υποδομών από την Πολιτεία.»