αγρίνιο-συνελήφθησαν-ο-κατσαρίδας-1010042
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.08.2022 | 14:50

Αγρίνιο: Συνελήφθησαν ο «Κατσαρίδας» και ο «Ζουμπάς» που λήστευαν ανηλίκους

Όταν ο «Κατσαρίδας», ο «Ζουμπάς» και τα άλλα μέλη της συμμορίας τους έβγαιναν στους δρόμους του Αγρινίου, οι συνομήλικοί τους άλλαζαν πεζοδρόμιο. Δεν ήθελαν να βρεθούν μπροστά τους, καθώς είχε αρχίσει και γινόταν γνωστό ότι η παρέα με φερόμενο αρχηγό έναν 16χρονο και συνεργούς παιδιά ηλικίας από 14 μέχρι 16 ετών εύκολα θα έβγαζαν μαχαίρι και θα τους ξεμονάχιαζαν σε κάποια σκοτεινή γωνιά για να τους πάρουν το χαρτζιλίκι και το κινητό τηλέφωνο. Αυτό, άλλωστε, έκαναν από τον περασμένο Απρίλιο, μέχρι χθες που αστυνομικοί από την ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου τούς συνέλαβαν και αναγκάστηκαν να περάσουν χειροπέδες σε… παιδιά, που όμως είχαν διαφορετικά σχέδια για το μέλλον τους.

«Στις κουβέντες που κάναμε με τους συλληφθέντες φαινόταν με γυμνό μάτι ότι στόχος τους ήταν να χτίσουν όνομα και καριέρα στον χώρο της παρανομίας. Μάλιστα, δεν τους ενδιέφερε αν θα πάνε σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα» έλεγε αστυνομικός, που έβλεπε στα μάτια των πέντε «νταήδων» τα δικά του παιδιά.

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, η συμμορία με αρχηγό τον «Κατσαρίδα» και με συνεργό του τον «Ζουμπά», όπως ήταν τα παρατσούκλια τους, είχε κάνει τουλάχιστον τρεις ληστείες εις βάρος ανηλίκων και μια κλοπή. «Ασκούσαν ψυχολογική πίεση στα θύματά τους ώστε να τα τρομάξουν και να μην αντιδράσουν, ενώ την ίδια στιγμή τούς άρπαζαν ό,τι είχαν πάνω τους» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση.

Ο εντοπισμός και η σύλληψή τους δεν ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι της συγκεκριμένης υπόθεσης. Τα θύματα, ηλικίας 14, 16 και 17 ετών, ήταν τόσο τρομαγμένα, που αρχικά δεν ήθελαν να καταθέσουν. Αυτό σήμαινε ότι η «αμούστακη» συμμορία δεν θα μπορούσε να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, καθώς μόνο τα βίντεο από τις κάμερες καταστημάτων που τους είχαν καταγράψει να περνούν από τα σημεία των επιθέσεων δεν ήταν επαρκή στοιχεία για να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες εις βάρος τους.

Τελικά, τα παιδιά πείστηκαν να καταθέσουν τι πέρασαν στα χέρια των «νταήδων», με αποτέλεσμα να τους ασκηθούν διώξεις για τις πράξεις τους. Οι Αρχές δεν αποκλείουν να υπάρχουν και άλλα θύματα, τα οποία θα προσπαθήσουν να βρουν ώστε να αποκτήσουν οι δικαστικές αρχές πλήρη εικόνα για τη δράση της ανήλικης συμμορίας.

Οι πέντε νεαροί κρατούνται και το Σάββατο θα οδηγηθούν στον ανακριτή Αγρινίου.