αγρίνιο-δείτε-για-ποιο-λόγο-δεν-πήραν-ά-410794
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.08.2018 | 17:04

Αγρίνιο: Δείτε για ποιο λόγο δεν πήραν άδεια οι νεκροθάφτες

Η λιτότητα τα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα αλλά και στην περιοχή μας κατέστρεψε την υγεία των ανθρώπων και αύξησε τη θνησιμότητα του πληθυσμού, ενώ μια ακόμη αιτία είναι και τα τροχαία δυστυχήματα.

Το φετινό καλοκαίρι στην Αιτωλοακαρνανία σημειώθηκε μεγάλη αύξηση θανάτων και δυστυχώς αρκετοί νέοι. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioSite.gr μόνο στο Αγρίνιο τους μήνες , Ιούνιο 2018 οι ταφές στο δημοτικό κοιμητήριο Αγρινίου ήταν πάνω από 20 και κατά τον μήνα Ιούλιο 2018 πάνω από 25, με αποτέλεσμα κανείς από τους δύο εργαζόμενους να μην μπορέσει να κάνει χρήση της κανονικής του άδειας που δικαιούται.

Το Τμήμα Κοιμητηρίων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου λειτουργεί σε 12ωρη βάση σε δύο βάρδιες πρωί και απόγευμα (από την ανατολή έως και την δύση του ηλίου) 365) ημέρες τον χρόνο με 2 ΥΕ Εργάτες Καθαριότητας Νεκροταφείου (Νεκροθάφτες). Και μπορεί το γεγονός αυτό να προκαλεί θλίψη σε όλους μας δεν παύει όμως να είναι μια πραγματικότητα που αναγκάζει το δήμο να προχωρήσει στην πρόσληψη δύο ΥΕ Εργάτες Καθαριότητας Νεκροταφείου (Νεκροθάφτες) με σύμβαση Ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 2 μηνών, προκειμένου να ενισχυθεί το Τμήμα Κοιμητηρίων και να ανταποκριθεί στις ανάγκες που προκύπτουν και ταυτόχρονα να μπορέσουν οι δύο μόνιμοι υπάλληλοι να λάβουν μέρος της κανονικής τους αδείας