άγονος-ο-διαγωνισμός-για-το-ερρίκος-ντ-50484
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.10.2018 | 15:37

Άγονος ο διαγωνισμός για το Ερρίκος Ντυνάν

Άγονος κηρύχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαγωνισμός για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν.

Σήμερα άνοιξαν οι προσφορές, όπου επικρατέστερος επενδυτής ήταν το ίδρυμα Ωνάση, έχοντας δηλώσει ότι εφόσον πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό θα δωρίσει το νοσοκομείο στο Ελληνικό Δημόσιο.

Το νοσοκομείο που θεωρείται «φιλέτο» στον χώρο της υγειονομικής περίθαλψης, διεκδικούσαν και δύο ξένα επενδυτικά funds, τα οποία τελικά δεν κατέθεσαν προσφορές. Πρόκειται για τον αμερικανικό επενδυτικό οργανισμό με έδρα το Σαν Φρανσίσκο Farallon Capital και το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο του Άμπου Ντάμπι Μubadala Investment Company.

Νωρίτερα, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η φάση των δεσμευτικών προσφορών στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 100% των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας “Ημιθέα Α.Ε.”, η οποία κατέχει και λειτουργεί το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης από την Τράπεζα σε συνεργασία με την PwC, χρηματοοικονομικό σύμβουλο της πώλησης, όπως προβλέπεται από τους όρους της σχετικής διαδικασίας, προκειμένου η Τράπεζα να λάβει την τελική της απόφαση.