aγωνία-στην-κρήτη-για-τους-4-αγνοούμενου-590663
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.02.2019 | 11:04

Aγωνία στην Κρήτη για τους 4 αγνοούμενους (βίντεο)

Κι ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό της τετραμελούς οικογένειας το αυτοκίνητο της οποίας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γεροποτάμου τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στις Αρχάνες οι κάτοικοι παρακολουθούν “μουδιασμένοι” με αγωνία τις εξελίξεις, αναμένοντας μια καλή είδηση.

 Το χωριό όπου ζει η 58χρονη αγνοούμενη Μαρίνα Χατζηπανάμου με τη μικρότερη κόρη της Μαριλένα Τσαγκαράκη, επίσης αγνοούμενη, μόνο καλά λόγια έχει να πει για την οικογένεια, ελπίζοντας να υπάρξει μια καλή εξέλιξη για τα τέσσερα άτομα, η τελευταία επαφή με τα οποία ήταν η αγωνιώδης έκκληση για βοήθεια της 30χρονης Ροδούλας Τσαγκαράκη στις αρχές, στη μία τα ξημερώματα της Κυριακής.

Στη γειτονιά της οικογένειας Τσαγκαράκη, η αγωνία είναι βουβή. Όπως λένε οι γείτονες, πριν από λίγα χρόνια, είχαν χάσει τον πατέρα και σύζυγο από ανακοπή, στη διάρκεια μιας οικογενειακής γιορτής.

Ο άτυχος άνδρας ο οποίος διατηρούσε φούρνο, γιόρταζε τη συνταξιοδότησή του, στήνοντας γλέντι στο σπίτι της οικογένειας στις Αρχάνες με τις 3 κόρες του, οι δύο εκ των οποίων αγνοούνται, συγγενείς και φίλους. Ο ίδιος φρόντιζε την ψησταριά που είχε στηθεί για τα απαραίτητα εδέσματα του εορταστικού τραπεζιού και όταν βγήκε στην αυλή για να πάρει λεμόνια υπέστη ανακοπή και ξεψύχησε μέσα σε λίγα λεπτά, μετατρέποντας το γλέντι και τη χαρά σε θρήνο και οδύνη.

Δεν είχε προλάβει να χαρεί τον γάμο της κόρης του Ροδούλας με τον 29χρονο Κώστα Γιαννακάκη από τον Άγιο Νικόλαο, επίσης αγνοούμενο και να σφίξει στην αγκαλιά του την εγγονούλα του.

Oι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εξέλιξη των ερευνών, καθώς η υποχώρηση των νερών του Γεροποτάμου έχει επιτρέψει τη συμμετοχή εξειδικευμένων δυτών, που βούτηξαν ήδη στις νερά, αναζητώντας ίχνη του οχήματος και των επιβαινόντων.