αγνώριστοι-δείτε-τις-πρώτες-τηλεοπτι-981324
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.01.2022 | 08:06

Αγνώριστοι: Δείτε τις πρώτες τηλεοπτικές εμφανίσεις Ρουβά και Ρέμου

Η εκπομπή «Στυλ Ελληνικό» που προβλήθηκε τη δεκαετία του 90′ στο TeleCity (σημερινό ΑΡΤ) ,με παρουσιαστή τον Θοδωρή Ρακιντζή, άφησε εποχή στην ελληνική τηλεόραση, καθώς από εκεί πέρασαν σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής.

Κώστας Τουρνάς, Χρήστος Δάντης, Ανδρέας Μικρούτσικος, Ευρυδίκη, Αντώνης Ρέμος, Μαντώ, Αλέξια, Μιχάλης Ρακιντζής, Σάκης Ρουβάς, Τριαντάφυλλος, Πάνος Κιάμος, Αλκαίος, Άντζελα Δημητρίου, έίναι μερικά από αυτά.

Κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’90, η εκπομπή γυριζόταν ζωντανά κάθε Κυριακή στο θρυλικό κλαμπ του Μπουρναζίου «VIPS» με την παρουσία εκατοντάδων κόσμου. Σε μια από αυτές τις εκπομπές είχε κάνει την εμφάνισή του και ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος μόλις είχε «κατέβει» από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και έκανε τα πρώτα του βήματα στη δισκογραφία. «Είναι η πρώτη μου ζωντανή τηλεοπτική επαφή που έχω και νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος και λίγο παράξενα», είχε παραδεχθεί ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος είχε τραγουδήσει την πρώτη του μεγάλη επιτυχία «Για να την κερδίσεις».

Λίγα χρόνια νωρίτερα, από την εκπομπή του Θοδωρή Ρακιντζή είχε περάσει και άλλο ένα μεγάλο όνομα του ελληνικού τραγουδιού. Ο λόγος για τον Σάκη Ρουβά, σε μια σπάνια τηλεοπτική του εμφάνιση, η οποία δεν αποκλείεται να ήταν από τις πρώτες του αγαπημένου καλλιτέχνη. Ο 20χρονος τότε Σάκης, είχε εμφανιστεί στο στούντιο με δερμάτινο μπουφάν, μακριά μαλλιά και γυαλιά ηλίου. Ο παρουσιαστής τον είχε υποδεχθεί μαζί με αρκετούς φανς και πολλές… «Ρουβίτσες», οι οποίες από τότε εκδήλωναν την έκδηλη λατρεία τους για τον απόλυτο ποπ σταρ της Ελλάδας. Ήταν το μακρινό 1992… Ο Σάκης είχε παρουσιάσει μερικά από τα τραγούδια του φρέσκου τότε, πρώτου του δίσκου (Σάκης Ρουβάς) και μεταξύ άλλων, είχε αποκαλύψει τα είδωλά του: Elvis Presley, Michael Jackson, George Michael.

Την πρώτη του ζωντανή τηλεοπτική εμφάνιση στην εκπομπή «Στυλ Ελληνικό» είχε κάνει κι άλλος ένας επίκαιρος τραγουδιστής. Κάπου μεταξύ 1996 και 1997, ο 19χρονος Τριαντάφυλλος είχε συστηθεί στο κοινό που είχε συγκεντρωθεί στο κλαμπ «VIPS», τραγουδώντας την πρώτη του μεγάλη επιτυχία «Βλέπω κάτι όνειρα».