άγιοι-ισίδωροι-λυκαβηττού-κόλαφος-το-1074577
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.09.2022 | 18:45

Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Κόλαφος το πόρισμα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τον ιερέα Λουπασάκη

Στη δημοσιότητα το τελικό πόρισμα της ανάκρισης εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη δράση του «θαυματοποιού» ιερέα Δημητρίου Λουπασάκη στους Αγίους Ισιδώρους Αθηνών στον Λυκαβηττό. Μιλά μεταξύ άλλων, για αγυρτεία και ανυπακοή.

Η ανάκριση που διήρκησε τρία χρόνια και ολοκληρώθηκε το 2017 με δεκάδες μαρτυρικές καταθέσεις έγινε κατ’ εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμου Β’ και ανατέθηκε στον τότε Γραμματέα του Επισκοπικού Δικαστηρίου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, νυν Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, σε συνέχεια μάλιστα σοβαρότατων καταγγελιών που είχαν δει το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα.

Η ιστορία με το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στο Λυκαβηττό ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα, μετά τις καταγγελίες του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου, ο οποίος αναφέρθηκε σε «ψευδοπροφήτες» και «ψευτοθαύματα» που πραγματοποιούνται εκεί.

Το ζήτημα όμως, του Λυκαβηττού απασχολεί την Ιερά Σύνοδο εδώ και χρόνια, προκαλώντας οργή μεταξύ των αρχιερέων για τον ιερέα των Αγίων Ισιδώρων π. Δημήτριο Λουπασάκη, πολλοί εκ των οποίων ομιλούν για ψεύτικα θαύματα και για την μη ύπαρξη Τιμίου Σταυρού, με τον οποίον ο π. Δημήτριος σταυρώνει πολλούς που προστρέχουν κοντά του.