άγιοι-ανάργυροι-αυτοί-είναι-ο-πατέρας-872111
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.12.2022 | 19:35

Άγιοι Ανάργυροι: Αυτοί είναι ο πατέρας και ο γιος που έκλεβαν ηλικιωμένες

Τα στοιχεία των δύο συλληφθέντων που έκλεβαν ηλικιωμένες στο Ίλιον, στους Αγίους Αναργύρους και σε άλλες περιοχές της Αττικής, δίνει στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωση που έδωσε σήμερα (5.12.2022) στη δημοσιότητα.

Πρόκειται για έναν πατέρα με το γιο του, οι οποίοι συνελήφθησαν στους Αγίους Αναργύρους και κατηγορούνται για 8 κλοπές εις βάρος ηλικιωμένων γυναικών, που έκλεβαν αλυσίδες. Ο πατέρας είναι 47 ετών και ο γιος του 19 χρονών. Η σύλληψή τους έγινε χθες (4.12.2022) από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Οι κατηγορούμενοι κινούνταν με αυτοκίνητο και έψαχναν υποψήφια θύματα, βάζοντας στόχο κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες, την ώρα που αυτές πήγαιναν στη λαϊκή ή στην εκκλησία.

Όταν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες (δεν υπήρχαν μάρτυρες ή ήταν μέσα σε στενά) για την επίτευξη του σκοπού τους, αφαιρούσαν με χρήση σωματικής βίας τις χρυσές αλυσίδες λαιμού με σταυρό που φορούσαν οι παθούσες.

Η δράση τους ήταν μεθοδική και είχαν διακριτούς ρόλους στη συμμορία τους. Συγκεκριμένα, ο 19χρονος έκλεβε τα θύματα και ο πατέρας του είχε επιφορτιστεί με το ρόλο του οδηγού του επίμαχου οχήματος, ο οποίος «κράταγε τσίλιες», όσο δρούσε ο γιος του.