Αγ.Παρασκευή: Διαμαρτυρία κατοίκων για κοπή δέντρων - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
5
Δεκέμβριος
Back

Αγ.Παρασκευή: Διαμαρτυρία κατοίκων για κοπή δέντρων

Κάτοικοι της οδού Δραγατσανίου στην Αγία Παρασκευή τράβηξαν βίντεο και κατήγγειλαν ότι κόβονται δέντρα σε χώρο που βρίσκεται εντός της έκτασης που έχει παραχωρηθεί στον Λάτση (ανάμεσα στο Praktiker και το Δημοτικό πάρκο – πρώην 129 ΠΥ).

Εκτός από την ενημέρωση παρατάξεων της αντιπολίτευσης, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν και με τον δήμαρχο αλλά αυτό δεν έγινε κατορθωτό.

Μετά από διαμαρτυρίες τους καθώς και εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης που έφτασαν έγκαιρα στο σημείο, προς το συνεργείο που έκοβε δέντρα, αυτό προσωρινά σταμάτησε.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να κοπούν μεγάλα δέντρα που υπάρχουν εκεί, εδώ και πολλές δεκαετίες. Καθώς και τη διάθεσή τους να επαγρυπνούν για να εμποδίσουν κάτι τέτοιο.

Όσον αφορά στο πράσινο, αξίζει να σημειώσουμε ότι σε ορισμένα τμήματα, από τις 6.200 στρ που είναι συνολικά η έκταση του ακινήτου που ξεπουλήθηκε, υπάρχει πλούσια, υψηλή και πυκνή βλάστηση. Αυτό μπορεί ο οποιοσδήποτε να το δει, χωρίς καν να μπει μέσα στο ακίνητο, απλά κινούμενος στη Λ. Βουλιαγμένης και στη Λ. Ποσειδώνος, σε ορισμένα τμήματά τους. Ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο αυτού του πράσινου που έχει δασικό χαρακτήρα δεν προστεύεται. Στην ουσία βρίσκεται στο έλεος των επενδυτών και θα θυσιαστεί για να υψωθούν στη θέση του κτίρια. Μένει να δούμε τι νέα δέντρα θα φυτευθούν στο λεγόμενο πάρκο που θα κατασκευάσουν, το οποίο θα είναι “περίκλειστο” από υψηλά κτίρια και με ορισμένες τουλάχιστον χρήσεις ασύμβατες με πάρκο.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!