Αυξήθηκαν 30% οι καταγγελίες προς το συνήγορο του Καταναλωτή το 2017

Αύξηση περίπου 30% καταγράφηκε στις υποθέσεις που έφθασαν το 2017 στο Συνήγορο του Καταναλωτή. Συνολικά, οι υποθέσεις που απασχόλησαν την ανεξάρτητη αρχή έφτασαν τις 9.757.

Τα στοιχεία περιλαμβάνονται στην ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων της Αρχής, που παρέδωσε ο επικεφαλής της, Λευτέρης Ζαγορίτης στον πρόεδρο της Βουλής.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζαγορίτης, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι υποθέσεις που απασχολούν το Συνήγορο του Καταναλωτή έχουν διπλασιαστεί.

«Πάρα πολύς κόσμος έρχεται σε μας πλέον και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, της μείωσης των εισοδημάτων που κάνει τον κόσμο να διεκδικεί και το ελάχιστο και λόγω της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών στην εξωδικαστική επίλυση των διαφορών, αλλά και χάρις στην αποτελεσματικότητα της Αρχής, επιτρέψτε μου να πω, καθώς μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες λύνουμε το 82% περίπου των υποθέσεων. Πέρσι είχαμε πολύ σοβαρές υποθέσεις, η πιο σημαντική από τις οποίες ήταν τα βλαστοκύτταρα, η οποία αφορούσε δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου και είχε να κάνει με τον πολύ ευαίσθητο χώρο της Υγείας», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι ο Συνήγορος του Καταναλωτή κάνει πολύ σημαντική δουλειά, ενώ στις συζητήσεις που θα γίνουν στις αρμόδιες επιτροπές της βουλής, οι βουλευτές θα συζητήσουν τα πορίσματα της έκθεσης, για να αποτελέσει εμπειρία για τα επόμενα σχετικά νομοθετήματα.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ, 30%, ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, ΣΥΝΗΓΟΡΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!