Αφαιρείται το «100% Φυσικό» από γνωστές μπάρες δημητριακών - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
29
Ιούνιος
Back

Αφαιρείται το «100% Φυσικό» από γνωστές μπάρες δημητριακών

Η General Mills έχει αφαιρέσει την ετικέτα «100% Φυσικό» από τις μπάρες με γκρανόλα μετά από μια αγωγή που ισχυρίζεται ότι οι μπάρες δημητριακών περιέχουν παρασιτοκτόνο. Σύμφωνα με το παράπονο, που είχε αρχικά κατατεθεί το 2016, οι μπάρες περιέχουν 0,45 μέρη ανά εκατομμύριο του παρασιτοκτόνου γλυφοσάτη, ένα συστατικό στα ζιζανιοκτόνα που έχει προηγουμένως συνδεθεί με τον καρκίνο, αναφέρει δημοσίευμα του USA Today.

Από τη μια πλευρά, οι κατευθυντήριες γραμμές του Οργανισμού Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ επιτρέπουν τα 30 μέρη ανά εκατομμύριο στους σπόρους, και οι μπάρες είναι πολύ πιο χαμηλά από αυτό το όριο. Αλλά από την άλλη, η αγωγή ισχυρίζεται ότι δεδομένου του ότι η Nature Valley ισχυρίζεται ότι οι μπάρες είναι «100% Φυσικές», οι πελάτες δεν θα περίμεναν ότι θα περιλάμβαναν οτιδήποτε αφύσικο, ακόμα και στις μικρότερες ποσότητες.

Η Nature Valley από την πλευρά της αναφέρει ότι έχει αφαιρέσει τον ισχυρισμό από τις συσκευασίες τον μπαρών της προκειμένου «να αποφύγει το κόστος και την απόσπαση από το στόχο μας που θα προκαλέσουν οι δικαστικές διαμάχες», αλλά συνεχίζει να έχει εμπιστοσύνη στην ακρίβεια των ισχυρισμών της.

Τα ζιζανιοκτόνα έχουν βρεθεί σε ένα σημαντικό αριθμό άλλων προϊόντων όπως τα δημητριακά Cheerios, Lucky Charms και στις μπάρες δημητριακών Kind.

Πηγή: fortunegreece.com

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!