άφαντος-ο-πατέρας-λουπασάκης-στον-1100559
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.12.2022 | 22:29

Άφαντος ο πατέρας Λουπασάκης – Στον «αέρα» η απομάκρυνσή του

Άφαντος παραμένει από τις 7 Νοεμβρίου ο πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης. Έχει ήδη περάσει μια εβδομάδα από τη στιγμή που η Αρχιεπισκοπή τον ενημέρωσε γραπτώς ότι η απόσπασή του στους Αγίους Ισιδώρους του Λυκαβηττού έληξε.

Κάτι που σημαίνει ότι ο πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης θα πρέπει να επιστρέψει στην οργανική του θέση, στον Αγ. Γεώργιο Ζωγράφου.

«Δεν προτίθεμαι να βγω δημόσια να τοποθετηθώ. Εύχομαι σε όλους, σε φίλους, σε εχθρούς να έχουν την ευχή του Τιμίου Σταυρού, να έχουν υγεία. Ένας ιερέας μπαίνει στο Ιερό Θυσιαστήριο, εκεί είναι η ζωή του, εκεί είναι η ταφή του. Εκεί παίρνει δύναμη.

Δεν απαντώ, μόνο μιλώ μέσα από το έργο μου, μέσα από τις Θείες λειτουργίες που κάνω, μέσα από τα πνευματικά μου παιδιά. Δεν επιθυμώ να πάρει κανένας πρωτοβουλίες στο όνομά μου. Σέβομαι την Εκκλησία, δεν κρατώ κακία σε κανέναν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πατέρας Δημήτριος Λουπουσάκης.

Πηγές από το περιβάλλον του πατέρα Δημητρίου ισχυρίζονται ότι ο ιερέας βρίσκεται στο χωριό του στα Χανιά της Κρήτης. Στο πλευρό της μητέρας του που αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας.

Δημήτριος Λουπασάκης: Τι θα κάνει τελικά

Είναι οι ίδιες πηγές που αναφέρουν ότι ο 62χρονος ιερέας, αν και είναι λυπημένος από τις τελευταίες εξελίξεις, εν τούτοις προτίθεται να σεβαστεί την απόφαση του Αρχιεπισκόπου και να επιστρέψει στου Ζωγράφου.

Στο μεταξύ και έως ότου διευθετηθεί η όλη κατάσταση, στον ναό των Αγίων Ισιδώρων δεν πραγματοποιούνται λειτουργίες τις καθημερινές. Μόνο τις Κυριακές και από ιερείς που ορίζει η Αρχιεπισκοπή.

Όσοι πιστοί μάλιστα, πήγαν το βράδυ της Δευτέρας εκεί για τον εσπερινό του Αγ. Νικολάου, βρήκαν τις πόρτες κλειστές. Με κάποιους από αυτούς να αφήνουν γράμματα στην είσοδο προς τον πατέρα Δημήτριο Λουπασάκη.

Ο 62χρονος εφημέριος είχε επιστρέψει στη θέση του στους Αγίους Ισιδώρους στις 6 Νοεμβρίου. Όπως ακριβώς έκανε και πριν ξεσπάσει ο ντόρος περί «ψευτοθαυμάτων» και «εργαλειοποίησης» του Τιμίου Σταυρού από μέρος του.

Ήταν ωστόσο η τελευταία φορά που τον είδαν εκεί, μιας και, σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή, ο συγκεκριμένος ιερέας δε νομιμοποιείται πια να λειτουργεί στον συγκεκριμένο ναό.

Προς το παρόν, είναι άγνωστο το πότε ο πατέρας θα επιστρέψει στα ιερά του καθήκοντα, εάν τελικά ακολουθήσει την απόφαση της Αρχιεπισκοπής και εάν μαζί του θα έχει και τον περίφημο Σταυρό, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι θαυματουργός.