αδέσποτο-σκυλί-δάγκωσε-8χρονο-στο-πρόσ-93280
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.01.2018 | 23:12

Αδέσποτο σκυλί δάγκωσε 8χρονο στο πρόσωπο

Δάγκωμα στο πρόσωπο από αδέσποτο σκυλί δέχτηκε το απόγευμα του Σαββάτου ένα 8χρονο αγοράκι στα Ρεβενιά Λαμίας, ενώ έπαιζε με άλλα παιδιά.

Το τραύμα του μικρού αγοριού δεν είναι σοβαρό, όμως κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στην Αθήνα, προκειμένου να υποβληθεί σε πλαστική επέμβαση για να μην μείνει κάποιο σημάδι στο χείλος του.

Αμέσως μετά το περιστατικό, το σκυλί μετέφερε στο κυνοκομείο η κτηνίατρος του Δήμου Λαμιέων μαζί με τον υπεύθυνο περισυλλογής και μετά από εξέταση διαπιστώθηκε πως δεν έχει κάποια μεταδιδόμενη ασθένεια. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής που μίλησαν στο lamiareport, το συγκεκριμένο σκυλί βρίσκεται χρόνια στην περιοχή και ποτέ στο παρελθόν δεν είχε εκδηλώσει επιθετική συμπεριφορά.

«Ήρθα να ενημερώσω την αστυνομία για τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά του Δήμου για το συγκεκριμένο σκυλί και όπως μου είπαν έπρεπε να συλληφθώ ως υπεύθυνος αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα. Όπως με ενημέρωσαν οι υπηρεσίες το συγκεκριμένο σκυλί κατόπιν αιτήματος κάτοικων της περιοχής το πήραμε και το στειρώσαμε, το εμβολιάσαμε και το επαναφέραμε στο σημείο, αφού οι ίδιοι οι γείτονες μας το ζήτησαν και όπως είπαν δεν έχει εκδηλώσει ποτέ επιθετική συμπεριφορά. Τι ακριβώς έγινε με το παιδάκι δεν ξέρω και θέλω να εκφράσω την λύπη μου για το συμβάν και να ευχηθώ γρήγορη ανάρρωση.

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι πολύ μεγάλο και χρειάζεται η συνεργασία όλων μας. Έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας και στην αρμόδια Επιτροπή του Δήμου, αλλά και τον κύριο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ο οποίος έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα και ελπίζουμε ότι θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση…», δήλωσε ο αντιδήμαρχος στο LamiaReport.

Πηγή: lamiareport.gr