αδερφός-γιάννη-καλλιάνου-που-νόσησε-α-842145
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.02.2021 | 08:41

Αδερφός Γιάννη Καλλιάνου που νόσησε από κορωνοϊό: «Ένιωσα τον θάνατο»

Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή του Χρήστου Καλλιάνου χθες στο MEGA, όταν μίλησε για τη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό, ο οποίος έφτασε μάλιστα και μια ανάσα πριν τη διασωλήνωση.

Ο Χρήστος Καλλιάνος, καρδιολόγος – ηλεκτροφυσιολόγος στο επάγγελμα και αδερφός του γνωστού μετεωρολόγου κια βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου, κατάφερε να βγει νικητής.

«Την Κυριακή ξεκίνησε πυρετός με ρίγος. Τη Δευτέρα το πρωί πήγα στη δουλειά, έκανα rapid test, βγήκε θετικό. Μπήκα σε καραντίνα έγινε και το PCR. Το δύσκολο είναι ότι είναι και η σύζυγος έγκυος και περιμένουμε τρίτο παιδάκι, οπότε μπήκαμε σε μία κινητοποίηση γιατί τα παιδιά άρχισαν και είχαν και αυτά συμπτώματα. Έγινε το πρώτο τεστ, βγήκε αρνητικό τη Δευτέρα, την Τετάρτη θετικό και τα δύο παιδάκια. Η σύζυγος ευτυχώς σε δύο… Χθες βγήκε αρνητική» περιγράφει.

Πολύ γρήγορα ο γιατρός παρουσίασε επιπλοκές… Ήταν τότε που τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ.

«Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι δεν πάω καλά. Ανασκεύασα τα πάντα στη ζωή μου. Ένιωσα μεγάλο φόβο. Μοναξιά ανείπωτη. Πιστεύω πολύ στον Χριστό και έκανα πολλή προσευχή. Ένιωσα το θάνατο έντονα. Το αδυσώπητο του θανάτου το ένιωσα έντονα. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Νόμιζα ότι δεν θα ξαναδώ τα παιδιά μου. Είναι πολύ δύσκολο, πολύ δύσκολο, πολύ δύσκολο. Αυτό δεν θα το ξεχάσω στη ζωή μου, σαν οδηγός για μένα. Ίσως πιο απλός, πιο ταπεινός, να γίνω καλύτερος άνθρωπος» περιγράφει ο Χρήστος Καλλιάνος.

Για τον Χρήστο Καλλιάνο, η ιδιότητα του γιατρού, δυσκόλευε την ψυχολογία του σαν ασθενή, καθώς μπορούσε να αναγνωρίσει τα συμπτώματα και καταλάβαινε όταν η κατάστασή του χειροτέρευε.

«Το θέμα ήταν οι μυαλγίες, η αδυναμία, η όσφρηση που εξαφανίστηκε. Αγευσία, ανοσμία, αλλά όχι αυτή η κλασσική που έχουμε όταν είμαστε άρρωστοι και κάνουμε μία γρίπη ας πούμε και κρατάει 2-3 μέρες. Ένα συναίσθημα λες και μου έχουν βάλει ξυλοκαΐνη σε όλους τους βλεννογόνους, στα μάτια, στη μύτη. Σου έκανε μία μεταναστευτική αρθρίτιδα λες και έχεις κάποιο αυτοάνοσο. Μετά είναι η οξεία δύσπνοια, η αδυναμία, δεν μπορείς να εκφέρεις λέξη, δεν μπορείς να συμπληρώσεις ούτε μία πρόταση από τη δύσπνοια, ο αποκορεσμός».

«Ακόμα παλεύω»

Ο Χρήστος Καλλιάνος, εξηγεί ότι ακόμα και μετά το εξιτήριο, η αποθεραπεία του ασθενούς που νόσησε βαριά με κορωνοϊό είναι ένας «Γολγοθάς».

«Είμαι στο σπίτι και κάνω νοσηλεία κανονικά διότι είναι τέτοιες οι επιπλοκές που μπορούν να εμφανιστούν ένα και δύο μήνες και τρεις μετά. Θρομβώσεις, εμβολές εμφράγματα, εγκεφαλικά, ακόμα και αναζωπυρώσεις καρκίνων, αγγειίτιδες, αυτοάνοσα, δεν μπορείτε να φανταστείτε, είναι κάτι το συγκλονιστικό. Το πιο συγκλονιστικό από όλα όμως είναι ότι σε κάποιους ασθενείς που δεν γνωρίζουμε το προφίλ τους και το υπόβαθρό τους, είναι τέτοια ραγδαία η επιδείνωση, που μιλάμε ότι μέσα σε τρεις-τέσσερις ώρες μπορεί να χαθεί ο άρρωστος. Ενώ πριν από τρεις τέσσερις ώρες ήταν καλά, μίλαγε με την οικογένειά του και είχε απλά πυρετό. Μπορεί σε πέντε ώρες μέσα να χαθεί. Ακόμα φανταστείτε παίρνω κορτιζόνη, θεωρούμαι ανοσοκατασταλμένος τώρα» αναφέρει.

Ο γιατρός πάντως, αποφάσισε να απέχει για αρκετό διάστημα από τα καθήκοντά του, έως ότου συνέλθει πλήρως για να μπορέσει να ανταπεξέλθει όπως πρέπει στις επαγγελματικές του απαιτήσεις.