ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στους διωκόμενους Τούρκους δικηγόρους

Η 24η Ιανουαρίου έχει ανακηρυχθεί διεθνώς από τις διεθνείς ενώσεις δικηγόρων European Democratic Lawyers (AED-EDL), European Association of Lawyers for Democracy (ELDH) και το ίδρυμα “Η ημέρα του δικηγόρου σε κίνδυνο” ως παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στους δικηγόρους σε κίνδυνο.
Κατά την ημέρα αυτή κάθε χρόνο είθισται σε όλο τον κόσμο, δικηγορικοί σύλλογοι και ενώσεις δικηγόρων να πραγματοποιούν δράσεις προκειμένου να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους σε δικηγόρους που ασκούν το επάγγελμα υπό συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή και την ελευθερία τους.
Και αυτοί είναι πολλοί και πολλές, γυναίκες και άντρες δικηγόροι που πληρώνουν βαρύ τίμημα για την απόφασή τους να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα τους.
Φέτος, με απόφαση των πιο πάνω διεθνών οργανώσεων, η ημέρα είναι αφιερωμένη στους διωκόμενους Τούρκους δικηγόρους.
Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου και ώρα 15:00, το νεοσύστατο Ελληνικό Τμήμα της AED διοργανώνει εκδήλωση στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με θέμα τις «Διώξεις Δικηγόρων και Δικαστικών στην Τουρκία».
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους διωκόμενους Τούρκους δικηγόρους και δικαστικούς, ενώνοντας τη φωνή της με όσους και όσες αγωνίζονται για τα δημοκρατικά δικαιώματα απέναντι σε ένα αυταρχικό και ανελεύθερο καθεστώς.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΔΕΔΥ, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!