αδεδυ-να-ανακληθεί-τώρα-η-απόλυση-του-κ-1423540
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.05.2025 | 16:00

ΑΔΕΔΥ: Να ανακληθεί τώρα η απόλυση του Κώστα Γενηδούνια

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

H Eκτελεστική Eπιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με το πιο απερίφραστο τρόπο την απόλυση του συνδικαλιστή, μέλους της Διοίκησης της ΓΣΕΕ Κώστα Γενηδούνια από τη Διοίκηση της Hellenic Train.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει:

Ο Κώστας Γενηδούνιας ως πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών, προειδοποιούσε για τις συνθήκες εγκατάλειψης, την υποστελέχωση και τις ελλείψεις ασφαλείας των ελληνικών σιδηροδρόμων, ως αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης τους, που οδήγησαν τελικά στο τραγικό δυστύχημα-έγκλημα των Τεμπών, που στοίχισε τη ζωή 57 ανθρώπων.

Η απόλυση που θυροκολλήθηκε σπίτι του, την παραμονή του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς έγινε την ημέρα που έφτασε στη Βουλή η δικογραφία για το δυστύχημα-έγκλημα των Τεμπών που καταδεικνύει τις ευθύνες πολιτικών προσώπων στην ανάδειξη των οποίων συνέβαλε με τη δράση του ο Κώστας Γενηδούνιας.

Η απόλυση παρ’ ότι χρησιμοποιεί το αντεργατικό πλαίσιο που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ τα τελευταία χρόνια, είναι ξεκάθαρα παράνομη, κάτι που φανερώνει τόσο τον εκδικητικό της χαρακτήρα, όσο και την αποθράσυνση της κυβέρνησης και της Hellenic Train.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη του Κώστα Γενηδούνια, δηλώνοντας ταυτόχρονα τη δέσμευσή της να συνεχίσει τον αγώνα για την αποκάλυψη και την τιμωρία των υπευθύνων του εγκλήματος των Τεμπών, όσο ψηλά και αν αυτοί βρίσκονται, αλλά και για δημόσιες και ασφαλείς συγκοινωνίες.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.