αδεδυ-βάρβαρη-η-επίθεση-χα-στον-φοιτητ-49538
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.04.2017 | 12:24

ΑΔΕΔΥ: Βάρβαρη η επίθεση ΧΑ στον φοιτητή -Κάλεσμα στο Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο

Με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει ως βάρβαρη την επίθεση των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής που οδήγησε στο σοβαρό τραυματισμό του φοιτητή, Αλέξη Λαζάρου.

Όπως αναφέρει: “Η δολοφονική επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής κατά του φοιτητή προσβάλλει βάναυσα τις δημοκρατικές ευαισθησίες της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. Ένας μετακλητός υπάλληλος στα γραφεία της Χρυσής Αυγής πρωτοστάτησε σε αυτή την επίθεση που μπορούσε να είχε οδηγήσει σε ανθρώπινη τραγωδία με απώλεια ζωής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει ευθύνη για το ότι αποθρασύνονται οι φασίστες. Γιατί είναι απαράδεκτη η καθυστέρηση με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, γιατί η Κυβέρνηση επιμένει να αντιμετωπίζει τη Χρυσή Αυγή ως «νόμιμο κόμμα», γιατί οι βουλευτές της φωτογραφίζονται με τον Κασιδιάρη.

Υψώνουμε τη φωνή μας για να μπει τέλος στις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις των νεοναζί.

Για την πλήρη διάλυση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, με άμεσο κλείσιμο των Γραφείων-ορμητηρίων.

Για να συνεχιστεί η δίκη με όλους τους υπόδικους στη φυλακή, αφού έχουν παραβιάσει απροκάλυπτα τους περιοριστικούς όρους που τους επεβλήθησαν.

Απαιτούμε:

  • Την πλήρη διακοπή κάθε διευκόλυνσης από τη Βουλή, την Ευρωβουλή και το κράτος στη δράση του ναζιστικού μορφώματος.
  • Την άμεση και πλήρη κατάργηση της χρηματοδότησης από το κράτος, διότι δεν συνιστά πολιτικό κόμμα αλλά εγκληματική οργάνωση.
  • Να σταματήσει η ΕΡΤ να προβάλει τα κηρύγματα μίσους και τις ναζιστικές φιέστες.”

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στο Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο το Σάββατο, 8 Απριλίου 2017 και ώρα 2:00μμ, Λ. Αλεξάνδρας και Κηφισίας.