αχιλλέας-μπέος-κατέθεσε-αγωγή-μαμούθ-847344
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.02.2022 | 08:12

Αχιλλέας Μπέος: Κατέθεσε αγωγή-μαμούθ σε βάρος δημοσιογράφου

Αγωγή με την οποία ζητά 50.000 ευρώ από τον δημοσιογράφο Γιάννη Αναστασίου και την ιστοσελίδα istigmes.com, κατέθεσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Αφορμή αποτέλεσε η αναδημοσίευση ενός ρεπορτάζ της ιστοσελίδας in.gr, το περασμένο καλοκαίρι, το οποίο αφορούσε καταγγελίες περί ξυλοδαρμού πρώην διαιτητή και ποδοσφαιρικού παράγοντα, κατ’ εντολή του κ. Μπέου, ο οποίος είχε διαψεύσει την εν λόγω καταγγελία.

To istigmes.com είχε δημοσιεύσει και την δήλωση διάψευσης του κ. Μπέου στο ρεπορτάζ του in.gr, τηρώντας απόλυτα τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Όπως γράφει το istigmes.com, η εξοντωτική αγωγή του δημάρχου Βόλου εναντίον του Γιάννη Αναστασίου, ήρθε ως κατάληξη μιας παρατεταμένης χρονικής περιόδου κατά την οποία ο Αχιλλέας Μπέος, με δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις του, υβρίζει με ανοίκειους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς τον κ. Αναστασίου, ο οποίος εξαιτίας της δημοσιογραφικής και πολιτικής του στάσης απέναντι του, βρίσκεται όπως και άλλοι πολίτες και δημοσιογράφοι στο στόχαστρό του.

Στο πλευρό του κ. Αναστασίου βρίσκεται η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας η οποία εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στην οποία κάνει λόγο για προσφιλή μέθοδο δημιουργίας κλίματος «τρομοκρατίας και εκφοβισμού κατά δημοσιογράφων, πολιτών, πολιτικών κ.λπ. με προφανείς στόχους», τονίζοντας παράλληλα ότι ο δημοσιογράφος «τήρησε απόλυτα τη δημοσιογραφική δεοντολογία, στην παρουσίαση του θέματος» που αναπαρήγαγε.