αχαΐα-ταρίφα-ιερέα-για-γάμο-με-ρήτρ-1012277
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.09.2022 | 08:00

Αχαΐα: Ταρίφα ιερέα για γάμο με… «ρήτρα» ρεύματος σε γραφικό εκκλησάκι

Το ζευγάρι έμεινε με ανοιχτό το στόμα όταν ιερέας που διαμένει στην Πάτρα αλλά λειτουργεί σε εκκλησάκι εκτός πόλης, τους κάλεσε σπίτι του για να κανονίσουν «τα του γάμου» και έβγαλε… τεφτέρι για να γράψει τα οικονομικά.

Σύμφωνα με το pelop.gr, η τελετή έγινε το περασμένο Σάββατο και οι νεόνυμφοι τήρησαν τη «συμφωνία» στο έπακρον!

Οσα δηλαδή είχε γράψει ο παπάς στις σημειώσεις του: 50 ευρώ ο ψάλτης, 90 ευρώ η «εκκλησία», 30 ευρώ το κλιματιστικό και 30 ευρώ τα φώτα, σύνολο 200.

Και δεν είναι η πρώτη φορά. «Σε κάθε γάμο που γίνεται στο γραφικό εκκλησάκι ζητάει τόσα…» μας αναφέρει στέλεχος εταιρείας εστίασης, που διοργανώνει δεξιώσεις γάμων και ζευγάρια τα οποία παντρεύτηκαν εκεί και του είπαν το… μυστικό!

Μέχρι τις ανατιμήσεις και τη ρήτρα αναπροσαρμογής (!) επικαλείται ο εν λόγω ιερέας για να αιτιολογήσει τα έξοδα κλιματισμού και… πολυελαίων!

Προ ημερών πάντως μία νύφη εξέφρασε παράπονο γιατί ναι μεν έδωσε «φακελάκια» και μάλιστα προκαταβολικά πριν το μυστήριο για κλιματισμό κ.λπ., αλλά στην εκκλησία… έσκασαν από τη ζέστη!

Ενα ακόμη «πιπεράτο» περιστατικό με το συγκεκριμένο εκκλησάκι συνέβη πριν από έναν μήνα. Ο γαμπρός έδωσε κατά λάθος στον ιερέα το φακελάκι που προόριζε για τον dj…με 300 ευρώ! Ο παπάς το άνοιξε έστω και αν έγραφε απέξω dj, πήρε τα 100 και του ‘δωσε τα υπόλοιπα!

Και δεν είναι ο μοναδικός ναός στον οποίο γίνονται τέτοια «αλισβερίσια»!

Σε ένα άλλο γραφικό εκκλησάκι, πολύ κοντά σε αυτό με τα «φακελάκια», ο ιερέας διοργανώνει μέχρι και δεξιώσεις βαπτίσεων (όχι γάμων) στον προαύλειο χώρο, αφού έχει εκπληκτική θέα. Δεν γνωρίζουμε αν παίρνει χρήματα ή αν επιλέγεται καθ’ υπόδειξίν του συγκεκριμένη εταιρεία κέτερινγκ, όμως σε πολλά «μυστήρια» μετά την κολυμπήθρα ακολουθεί δεξίωση με εκλεκτά εδέσματα, ποτό κ.λπ. και αρκετά ζευγάρια το επιλέγουν προκειμένου να γλιτώνουν οι καλεσμένοι τους τις μετακινήσεις.

Θα πρέπει να τονιστεί πως η οδηγία που έχει δοθεί από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών είναι ότι κανείς δεν θα πρέπει να πληρώνεται από το ζευγάρι και μάλιστα με «ταρίφα»!

Αν φυσικά οι νεόνυμφοι επιθυμούν να βοηθήσουν οικονομικά τον ναό, μπορούν να το κάνουν, αλλά για τα συγκεκριμένα ποσά ενημερώνεται και η Ι.Μ., αφού θα πρέπει να γράφονται ξεκάθαρα στο σχετικό βιβλίο της εκκλησίας.