αχαΐα-συγκέντρωση-πολιτών-και-φορέων-740305
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.02.2020 | 13:04

Αχαΐα: Συγκέντρωση πολιτών και φορέων στην Πατρών – Πύργου

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιείται στην εθνική οδό Πατρών Πύργου, στο ύψος του Βουπρασίου Αχαΐας, από φορείς και πολίτες που διαμαρτύρονται και ζητούν την άμεση κατασκευή σύγχρονου δρόμου.

Οι παρευρισκόμενοι έχουν κλείσει τον δρόμο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός πως ο δρόμος παραμένει καρμανιόλα και διεκδικούν τη συνέχιση των εργασιών στον δρόμο Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία – Τσακώνα χωρίς διόδια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις συμμετέχουν πάνω από 800 άτομα.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει ο δήμος Πατρέων, καθηγητές από την Αχαϊα και τα Ιόνια νησιά , το Επιμελητήριο Αχαΐας, η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων από την Αχαϊα και την Ηλεία. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενώ παρούσα είναι και η μητέρα του Γιάννη Βαλογιάννη, ο οποίος σκοτώθηκε στην Πατρών Πύργου το βράδυ της Κυριακής μαζί με τον 25χρονο Νίκο Γιαννόπουλο.

Στο σημείο της συγκέντρωσης ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός που τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή.

Τα τελευταία δέκα χρόνια στην Πατρών – Πύργου έχουν σκοτωθεί πάνω από 130 άνθρωποι.

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε ο «Ημεροδρόμος», στα μέσα Σεπτεμβρίου 2019, μέσα στην τελευταία δεκαετία σε αυτόν τον δρόμο, σε αυτή την καρμανιόλα, έχουν συμβεί 106 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα και έχουν χάσει την ζωή τους 130 άνθρωποι!

Τα 46 θανατηφόρα ήταν στον νομό Αχαΐας και τα 60 στον νομό Ηλείας. 58 οι νεκροί στην Αχαΐα και 72 στην Ηλεία.

Επίσης έχουν σημειωθεί συνολικά 41 σοβαρά τροχαία με 75 σοβαρά τραυματίες.

Πηγή: Thebest