αχαΐα-42χρονος-κατηγορείται-για-παιδικ-424133
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.05.2018 | 17:09

Αχαΐα: 42χρονος κατηγορείται για παιδική πορνογραφία

Δικογραφία εις βάρος ενός 42χρονου Έλληνα από την Αχαΐα για πορνογραφία σχηματίστηκε τη Δευτέρα (30/4) από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας, ο 42χρονος επικοινώνησε με ανήλικη κοπέλα και απέσπασε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Οι αστυνομικές αρχές, ύστερα από σχετική εισαγγελική παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, εντόπισαν αρχικά τα ηλεκτρονικά ίχνη του 42χρονου και διαπίστωσαν ότι αντιστοιχούν σε σύνδεση καταχωρημένη στο σπίτι του σε περιοχή της Αχαΐας.

Έτσι την περασμένη Τετάρτη (25/4), κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, μετέβη στην οικία του 42χρονου, όπου σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα στικάκι USB και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Εις βάρος του 42χρονου σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για πορνογραφία και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, η οποία υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.