28 κρούσματα με το «καλημέρα» στα σχολεία της Αχαΐας

Γυμνάσια-Λύκεια

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε χθες και στα σχολεία της Αχαΐας με μαθητές και εκπαιδευτικούς να αισιοδοξούν για μία καλύτερη από την περσινή σχολική χρονιά όπου τα μαθήματα θα γίνονται δια ζώσης. Ωστόσο με το άνοιγμα των σχολείων εντοπίστηκαν και τα πρώτα κρούσματα στην εκπαιδευτική κοινότητα, σε αριθμό μάλιστα ουδόλως ευκαταφρόνητο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση εντοπίστηκαν 6 κρούσματα σε μαθητές και 4 σε εκπαιδευτικούς ενώ στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση εντοπίστηκαν  14 κρούσματα σε μαθητές και 4 σε εκπαιδευτικούς.

Συνολικά εντοπίστηκαν σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, 28 κρούσματά. 

«Το ξεκίνημα ήταν θετικό, δεν είχαμε προβλήματα. Είχαμε εκπαιδευτικό προσωπικό και δόθηκαν οδηγίες ώστε να ξεκινήσει με ασφάλεια η σχολική χρονιά. Μέλημά μας να τηρηθούν τα μέτρα που έχει θεσπίσει η Πολιτεία και οι εκπαιδευτικοί μας έχουν την εμπειρία να το κάνουν. Είμαστε αισιόδοξοι. Κρούσματα θα έχουμε στα σχολεία αλλά εκείνο που θέλουμε είναι ποιότητα στα μέτρα  που έχουν θεσπίσει και να αποφύγουμε τη διάδοση για να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά» δήλωσε στο thebest.gr ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιάς εκπαίδευσης Τάσος Σταυρογιαννόπουλος.

«Όλα λειτούργησαν πολύ καλά. Τα μέτρα προστασίας που γνωρίζαμε και υπήρχαν, θα συνεχίσουν να υπάρχουν και φιλοδοξούμε ότι φέτος θα είμαστε διαρκώς σε δια ζώσης εκπαίδευση με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες». ανέφερε στο thebest.gr ο διευθυντής της δευτεροβάθμιος Ανδρέας, Ζέρβας.

Να σημειωθεί ότι οι ειδικοί έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους για την πορεία της πανδημίας με το άνοιγμα των σχολείων, ενώ την ίδια στιγμή δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά το γεγονός ότι ο αριθμός των μαθητών που έχουν εμβολιαστεί είναι μικρός.

Πλήρως εμβολιασμένοι είναι μόνο 59.000 μαθητές. Αναλυτικότερα, στις ηλικίες 12 -14 ετών, έχουν εμβολιαστεί πλήρως 15.000 παιδιά, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 4% αλλά μαζί με τα προγραμματισμένα ραντεβού αγγίζει το 16%. Αναλυτικά, στις 46.000 υπολογίζονται οι μαθητές που έχουν κάνει την πρώτη δόση εμβολίου ενώ με πρώτη δόση και τα ραντεβού, αυτοί υπολογίζονται σε 52.000.

Όσον αφορά τα παιδιά 15 -17 ετών, πλήρως εμβολιασμένα είναι τα 44.000. Στις 85.000, οι εμβολιασμένοι μαθητές με πρώτη δόση, ποσοστό που αγγίζει το 13% και που μαζί με τα ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί θα φτάσει στο 26%.

Ειδικότερα, εάν ληφθούν υπ’ όψιν και τα ραντεβού οι μαθητές 15-17 ετών με εμβόλιο υπολογίζονται σε 92.000.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΧΑΙΑ, ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]