τι-ώρα-θα-γίνει-η-στρατιωτική-παρέλαση-1003550
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.03.2022 | 09:41

Τι ώρα θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα (πρόγραμμα)

Όλα έτοιμα για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Το πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει:

21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού

Στις 8.00 θα γίνει η επίσημη έπαρση της σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Στις 10.00 θα ξεκινήσει η πανηγυρική δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αθηνών

Ακολούθως η πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στις 11.00 θα ξεκινήσει η παρέλαση των μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τρεις «πρωτιές» θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στο Σύνταγμα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Τα νεαποκτηθέντα μαχητικά αεροσκάφη Rafale θα συμμετέχουν στις διελεύσεις πτητικών μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ πτήση θα πραγματοποιήσει και το θρυλικό Spitfire. Πρεμιέρα θα κάνουν και τα ειδικά τεθωρακισμένα M1117 τροχοφόρα του Ελληνικού Στρατού.

Παρελάσεις 25ης Μαρτίου: Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας διευκρίνιζει πως σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτοκόλλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ειδικότερα στις περιπτώσεις που παρατηρείται μεγάλη συνάθροιση και συνωστισμός κατά τη διάρκεια των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου.

Όσον αφορά του παρελαύνοντες, δεν υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας, ωστόσο υποχρεούνται να διατηρούν αποστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Επιπροσθέτως όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση, να φορούν τις μάσκες τους.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εφόσον υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Επομένως, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης αλλά και της αποχώρησης, θα πρέπει οι πολίτες να φορούν μάσκα εφόσον υπάρχει συνωστισμός σε αντίθεση όμως με τους παρελαύνοντες, οι οποίοι υποχρεούνται να διατηρούν αποστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους.