18-685-μόρια-για-τον-δημήτρη-που-έχασε-τους-γ-922213
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.07.2021 | 11:57

18.685 μόρια για τον Δημήτρη που έχασε τους γονείς του από κορωνοϊό

Συγκλονίζει η είδηση ενός υποψηφίου των πανελληνίων από τη Ναύπακτο, ο οποίος παρά το τραγικό γεγονός ότι έχασε και τους δύο του γονείς του από κορονοϊό κατάφερε να συγκεντρώσει 18.685 μόρια και να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, πριν δύο μήνες, η πόλη της Ναυπάκτου συγκλονίστηκε από τον απρόσμενο χαμό του 56χρονου πρώην αντιδημάρχου Κώστα Καρακώστα και της 51χρονης καθηγήτριας Νικολίτσας Μούρτου, οι οποίοι κατέληξαν από κορονοϊό σύμφωνα με το npress.gr. Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, ο 56χρονος ήταν μια σπάνια περίπτωση πολιτικού που πάλευε για τις ιδέες του και η 51χρονη μια καθηγήτρια που είχε κερδίσει τον σεβασμό και την αγάπη των μαθητών της.

Το άτυχο ζεύγος έχασε τη μάχη με τον ιό παλεύοντας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου του Ρίου, αφήνοντας πίσω τους τα τέσσερα αγόρια τους, με τον έναν τον Δημήτρη, στην 3η Λυκείου να δίνει Πανελλήνιες εξετάσεις και τα άλλα τρία φοιτητές σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Ο Δημήτρης πριν έναν χρόνο σημείωσε μια μεγάλη του επιτυχία στην Ολυμπιάδα Χημείας και φέτος βρέθηκε σε πολύ δύσκολη κατάσταση καθώς θα έδινε τις πανελλήνιες λίγο καιρό αφότου έχασε τους δικούς του. Μάλιστα την ημέρα που θα εξεταζόταν στη Χημεία, το μάθημα που του έκανε η μητέρα του, ήταν τόση η συναισθηματική φόρτιση που δεν ήθελε να πάει να δώσει εξετάσεις.

Η θέλησή του όμως και η επιθυμία του να δικαιώσει τους γονείς του φαίνεται ότι αποδείχτηκαν ισχυρότερες από τη θλίψη με το νεαρό Δημήτρη να πιάνει 18.685 μόρια. Τα καλά νέα μάλιστα δε σταμάτησαν εκεί αφού και ένας ακόμη γιος της οικογένειας κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο παρά την τραγωδία που βίωσε.