130 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο -Ποια είναι τα ενεργά μέτωπα

  • Απο stergios
  • 18 Μαρτίου 2018 - 11:26
  • Comments Off

Μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ το έργο τους δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν.

Χαρακτηριστικό είναι πως μέσα σε ένα 24ωρο η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 130 δασικές πυρκαγιές, και όλα αυτά πριν καν ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος.

Στον Αυλώνα, όπου καίει η φωτιά από το μεσημέρι του Σαββάτου, η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη. Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

22 πύρινα μέτωπα στην Κρήτη

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στην Κρήτη, καθώς υπάρχουν 22 πύρινα μέτωπα στο νησί και οι ισχυροί άνεμοι προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretapost.

Η μεγαλύτερη φωτιά είναι στις Στροβλές Κισσάμου που ξέσπασε χθες το μεσημέρι. Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Στο σημείο αυτή τη στιγμή βρίσκονται τέσσερα οχήματα με οκτώ άνδρες ενώ η πυρκαγιά καίει δασική έκταση.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι μία φωτιά στην Φοινικιά Ηρακλείου όπου καίγονται καλάμια και ένα θερμοκήπιο. Στο σημείο επιχειρούν τέσσερα οχήματα με οκτώ άνδρες.

Οι υπόλοιπες φωτιές που είναι σε πλήρη εξέλιξη είναι στον Πατσό Αμαρίου, την Αχάδα Ηρακλείου. Επίσης 15 πύρινα μέτωπα είναι ενεργά αυτή τη στιγμή στην Κρήτη αλλά μέχρι στιγμής έχουν μικρή έκταση.

Παράλληλα, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε χθες στον Λάστρο Σητείας ενώ υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στο Μουρί του Κισσάμου (επίσης εκδηλώθηκε χθες) αλλά και στο ποτάμι στο Αμάρι Ρεθύμνου.

Σε εξέλιξη δύο πύρινα μέτωπα στην Πελοπόννησο

Σε ό,τι αφορά την Πελοπόννησο, σε εξέλιξη είναι οι φωτιές στα Στύλια Κορινθίας και τη Λύρα Μονεμβασιάς, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στην περιοχή Αγναντα της Ηλείας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή Στύλια του Κιάτου Κορινθίας επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 16 οχήματα, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Στην περιοχή Λύρα Μονεμβασιάς, στη Λακωνία, 24 πυροσβέστες με έξι οχήματα προσπαθούν να σβήσουν το πύρινο μέτωπο.

Όσον αφορά στη φωτιά στην περιοχή Άγναντα Αμαλιάδας, στη Βορειοανατολική Ηλεία, η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, αλλά εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΡΗΤΗ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, ΜΕΤΩΠΑ