ζιακοπούλου-στα-δυτικά-τα-βόρεια-και-τ-1120108
ΚΑΙΡΟΣ | 10.03.2023 | 22:55

Ζιακοπούλου: Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο οι ισχυρές καταιγίδες

Οι καταιγίδες θα είναι τοπικά ισχυρές απόψε σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, τοπικά σε Μακεδονία και Θράκη σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Το Σάββατο τα πιο έντονα φαινόμενα γρήγορα θα περιοριστούν στην Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Από την Κυριακή επιστρέφει δυναμικά ο ισχυρός βοριάς, θα ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία έως την Δευτέρα.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο περιμένουμε αραιές νεφώσεις τοπικά πιο πυκνές με βροχές και καταιγιδες ισχυρές κυρίως στην Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Ίσως βρέξει για λίγο τοπικά και στην υπόλοιπη χώρα και κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι δυτικοι-νοτιοδυτικοι έως 7 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο τους 18 βαθμούς, έως 21 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις με πιθανές βροχές το πρωί. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδική συννεφιά, ίσως με πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι δυτικοί έως 4 μποφόρ και από το βραδύ βόρειοι. Η θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.

Την Κυριακή σταδιακά και από τα βόρεια θα επικρατήσουν βοριάδες έως 7 μποφόρ. Θα ρίξουν τη θερμοκρασία 4 με 5 βαθμούς κάτω στα κεντρικά και τα βόρεια. Δεν θα λείψουν και οι παροδικές βροχές στις περισσότερες περιοχές.

Την Δευτέρα βροχές θα σημειώνονται κυρίως στην Κρήτη, με αρκετή ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα. Οι βοριάδες θα φτάνουν στο Αιγαίο και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 14 με 16 βαθμούς. Την Τρίτη πάντως ο βοριάς θα εξασθενήσει και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.