ζιακοπούλου-σε-τροχιά-αισθητής-ανόδο-1060075
ΚΑΙΡΟΣ | 15.02.2023 | 23:30

Ζιακοπούλου: Σε τροχιά αισθητής ανόδου η θερμοκρασία

Από την Πέμπτη ο βοριάς εξασθενεί και έρχονται ημέρες με περισσότερο ήλιο και θερμοκρασίες που σε αρκετές περιοχές θα θυμίσουν Άνοιξη σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου . Λίγη υπομονή μόνο στο ζήτημα του πρωινού παγετού, σε βόρειες και ορεινές περιοχές θα επιμείνει.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα. Οι άνεμοι ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι έως 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς, με παγετό τοπικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 3 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 1 έως 14 βαθμούς.

Η Παρασκευή θα περάσει πάλι χωρίς βροχές, με αραιές όμως νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι δυτικοί έως 6 μποφόρ μόνο στα νότια. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς.

Το Σάββατο περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια και ίσως ελάχιστες βροχές σε Κρήτη και Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 18 με 19 βαθμούς, χωρίς προβλήματα ανέμων. Με παρόμοιο καιρό θα περάσει και η Κυριακή, με περισσότερη όμως συννεφιά στη δυτική Ελλάδα. Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με επάνοδο του βοριά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.