ζιακοπούλου-σε-άνοδο-η-θερμοκρασία-1101138
ΚΑΙΡΟΣ | 29.03.2023 | 21:35

Ζιακοπούλου: Σε άνοδο η θερμοκρασία

Σε τροχιά βελτίωσης ο καιρός. Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και μάλιστα θα υποχωρήσει και ο πρωινός παγετός που είναι πολύ επικίνδυνος για τις καλλιέργειες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικα, την Πέμπτη περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα, με λίγες νεφώσεις στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις στις περισσότερες περιοχές, έως 6 μποφόρ μόνο στα νότια πελάγη. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 17 με 19 βαθμούς, έως 16 στο Αιγαίο.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι δυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.

Και στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 5 έως 17 βαθμούς.

Την Παρασκευή περιμένουμε κάποιες αραιές νεφώσεις και ίσως ελάχιστες βροχές στη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι δυτικοι-νοτιοδυτικοι 4 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς τοπικά.

Το Σάββατο θα περάσει με περισσότερη συννεφιά και λίγες βροχές στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Οι νοτιάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς. Χωρίς σημαντικές αλλαγές ο καιρός της Κυριακής. Με αρκετές βροχές όμως και τοπικές καταιγίδες θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα.