ζιακοπούλου-παραμένουν-οι-υψηλές-θερ-915561
ΚΑΙΡΟΣ | 21.02.2023 | 22:19

Ζιακοπούλου: Παραμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες – Με νοτιά, σκόνη και τοπικές βροχές το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Μας περιμένει άλλη μια ημέρα «Άνοιξης» με ήπιες θερμοκρασίες και λαμπρό ήλιο στις περισσότερες περιοχές. Πιθανές είναι κάποιες πρωινές τοπικές ομίχλες. Από το Σάββατο έρχονται ισχυροί νοτιάδες, θα φέρουν τοπικές βροχές κυρίως την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες και αρκετή ηλιοφάνεια στη χώρα μας με πρωινές τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ μόνο στη θάλασσα Κυθήρων. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αραιές νεφώσεις. οι άνεμοι και εκεί ασθενείς. η θερμοκρασία από 6 έως 19 βαθμούς.

Η Πέμπτη θα περάσει με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις, μικρή θα είναι όμως η πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι ασθενείς και στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στη βόρεια Ελλάδα.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι παρόμοιος με λίγη συννεφιάς παροδικά αυξημένη και ίσως ελάχιστες βροχές τοπικού χαρακτήρα. Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα περάσει με αρκετή συννεφιά, ισχυρό νοτιά οπωσδήποτε έως 7 μποφόρ, σκόνη στην ατμόσφαιρα και κάποιες βροχές κυρίως την Καθαρά Δευτέρα ιδιαίτερα στη δυτική και τη βόρεια χώρα. Η θερμοκρασία θα παραμείνει ανεβασμένη