ζιακοπούλου-παραμένει-ο-κίνδυνος-πλη-949091
ΚΑΙΡΟΣ | 30.11.2022 | 20:23

Ζιακοπούλου: Παραμένει ο κίνδυνος πλημμυρών

Δείξτε μεγάλη προσοχή, επίμονες βροχές με μεγάλη διάρκεια, αλλά και ισχυρές καταιγίδες φέρνουν τοπικά στη χώρα πολύ νερό και αυξάνουν τον κίνδυνο πλημμυρών σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας έως το βράδυ της Πέμπτης θα βρεθούν κυρίως Μαγνησία Πέλλα Ημαθία Χαλκιδική Θεσσαλονίκη αλλά και περιοχές του Αιγαίου. Και στην υπόλοιπη χώρα όμως τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη σε Μακεδονία, Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο περιμένουμε νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με παροδικές βροχές και καταιγίδες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Χιόνια θα πέσουν στα πολύ ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο σταδιακά δυτικοί έως 6 μποφόρ, νότιοι στο Αιγαίο έως 7, στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα ανατολικοί έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα βόρεια τους 12 βαθμούς, έως 16 με 18 στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές με γρήγορη βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι νότιοι έως 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες με εξασθένηση μες την ημέρα. Οι άνεμοι πρόσκαιρα ανατολικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 12 βαθμούς.

Την Παρασκευή οι βροχές θα είναι λίγες και θα εντοπίζονται κυρίως στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο, με διαστήματα ηλιοφάνειας στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στα κεντρικά και τα βόρεια.