ζιακοπούλου-οι-βοριάδες-εξασθενούν-η-1101138
ΚΑΙΡΟΣ | 20.12.2022 | 19:31

Ζιακοπούλου: Οι βοριάδες εξασθενούν, η θερμοκρασία ανεβαίνει

Ο σαρωτικός, παγερός βοριάς μας θύμισε σε ποια εποχή βρισκόμαστε. Πάντως, ο χειμωνιάτικος καιρός δεν θα έχει διάρκεια. Από την Τετάρτη οι βοριάδες εξασθενούν και η θερμοκρασία θα ακολουθήσει μια θεαματική, ανοδική πορεία φτάνοντας τα Χριστούγεννα και τους 19 βαθμούς εδώ στην Αττική, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο την ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Tετάρτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες σε Εύβοια, ανατολική Στερεά, τοπικά στο Αιγαίο και την Κρήτη. Οι άνεμοι στο Ιόνιο γενικά ασθενείς, βόρειοι στο Αιγαίο έως 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση μες την ημέρα. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 10 με 11 βαθμούς, έως 14 με 15 στην υπόλοιπη χώρα, μόνο στα Δωδεκάνησα έως 17. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 2 έως 10 βαθμούς.

Την Πέμπτη περιμένουμε κάποιες παροδικές νεφώσεις στα δυτικά και τα νότια, με αρκετή ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι έως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στην κεντρική και τη βόρεια χώρα, ο παγετός όμως νωρίς το πρωί θα επιμείνει σε βόρειες και ορεινές περιοχές.

Από την Παρασκευή έως και τα Χριστούγεννα μας περιμένουν αρκετά ήπιες καιρικές συνθήκες, με αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας και πιο ζεστή ημέρα την Κυριακή, ανήμερα των Χριστουγέννων. Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στη χώρα με ανέμους έως 5 μποφόρ στα πελάγη μας.