ζιακοπούλου-με-σκόνη-αρκετή-συννεφιά-1101138
ΚΑΙΡΟΣ | 24.02.2023 | 21:09

Ζιακοπούλου: Με σκόνη, αρκετή συννεφιά, ισχυρό νοτιά και λίγες βροχές το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα το γιορτάσουμε φέτος με ισχυρό νοτιά, σκόνη στην ατμόσφαιρα και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Οι όποιες βροχές πάντως θα έχουν τοπικό χαρακτήρα σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και πρωινές τοπικές ομίχλες, με πιθανές ασθενείς βροχές στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. οι άνεμοι νότιοι 5 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς, τοπικά και τους 21.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. οι άνεμοι νότιοι έως 6 μποφόρ τοπικά. η θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές νεφώσεις. οι άνεμοι νότιοι έως 4 μποφόρ. η θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς.

Η Κυριακή θα περάσει με αρκετή συννεφιά, τοπικές βροχές κυρίως στη Θράκη και από το απόγευμα και στη δυτική Ελλάδα, εκεί θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι νότιοι έως 8 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς.

Την Καθαρά Δευτέρα οι βροχές θα επιμείνουν μόνο για λίγο σε Θράκη, Μακεδονία, βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική Στερεά, με τοπικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα. Οι νοτιάδες θα εξασθενήσουν σημαντικά, η θερμοκρασία θα παραμείνει ανεβασμένη. Αρκετά βροχερό θα είναι το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας.